MENÜ

Galatasaray'ın başkan adayı Ozan Korkut: 3,5 yıl için değil, 10 yıl için geliyoruz

Galatasaray başkan adaylarından Ozan Korkut, yönetime sadece 3 yıl veya 5 yıl için değil, 10 yıllık bir vizyon ve planlamayla talip olduklarını söyledi. Adayların en genci (44 yaşında) olan Korkut, cumartesi yapılacak kongre öncesi konuştu.

Galatasaray'ın başkan adayı Ozan Korkut: 3,5 yıl için değil, 10 yıl için geliyoruz

Galatasaray başkan adaylarından Ozan Korkut, “Kendi çalışmalarımızın 3 senelik değil, 10 senelik vizyonumuz var. 3 senelik, 5 senelik ve 10 senelik yapmak istediklerimiz var. Bu seçim Galatasaray için çok kritik. Burada doğru yolu seçersek yeni bir yönetim anlayışına değerlerimizi kaybetmeden geçersek çok hızlı bir şekilde camiamızın dinamiklerinin birleşeceğine, taraftarımızla beraber çok hızlı çıkışa başlayacağımıza inanıyorum. Kazanmak için buradayız. Gayet net” dedi.

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'e konuşan Ozan Korkut, Riva ve Florya’nın yanlış değerlendirildiğini belirtirken şunları söyledi:

13 yıllık birikimlerimizi kaybettik. Proje diye sunuldu ama günün sonunda satıldı! Gelir ve tüm inisiyatifler karşı tarafa bırakılmıştır. 113 yılın birikimi son 2 yıldaki hataların zararlarını karşılamak için finansmana gitmiştir. Buna rağmen borçlarımız hâlâ aynı. Yeni birikimler kazandırmak istiyoruz. Ama yaşanılan kayıptan dolayı da son derece üzgünüm ve kabul etmek istemiyorum” dedi. G.Saray’ın kimsenin kişisel katkısına tek başına ihtiyacı olmadığını belirten Korkut, “Gerektiğinde gerekeni yaparız ama bunu hiçbir yere yansıtmayız. Önceliğimiz şu: G.Saray’ın kendi kaynakları doğru yönetilirse kimsenin katkısına ihtiyacı olmaz. Bu yönetim vizyonunun değişmediğini gördüğümüz için adayız. Eski tarz yaklaşımlarla G.Saray’ın bir sonraki 100 yıla devam etmes mümkün değil. Şirketlerimizde yapılan neyse burada da aynısı yapılmalı. Bunun olmadığını gördük. Onun için adayız.

Emre Mor da Galatasaray'ı istiyor

GRUPLAŞMAYA KATILMIYORUM

Gruplaşmalar bana mantıklı gelmiyor. Söylemlerimiz sadece bir gruba yönelik değil. Galatasaray’daki herkes kime oy verirse versin bizlerle aynı düşüncede olduğuna eminiz. Oy bölünme ve gruplaşmalara katılmıyorum.

ÖNCELİĞİMİZ GALATASARAY

Şunu net söyleyeyim: Biz kendi vizyonumuzu, yapmak istediklerimizi bir başkasında görsek, bir başkasının yapabileceğini düşünseydik aday olmazdık. Bizim hiçbirimizin kişisel egosu ortada yok. Önceliğimiz Galatasaray.

Mustafa Cengiz: UEFA’ya şikayet için mektup yazmışlar

KONUŞMALAR KAYIT ALTINDA

Yönetimdeki görüşmeleri kayıt altına alacağız. Bizden sonra gelenler, neyi, ne şekilde tartıştığımızı, ne sebeple ne kararlar aldığımızı görsünler. Değişiklikleri yönetimde de yaparak bizden sonra en etkili şekilde yönetim sistemi bozulmadan sürmeli.

FATİH TERİM'İ SPORTİF A.Ş'YE ALMAK İSTİYORUZ

Galatasaray konjonktürel olarak ihtiyaç duyduğu bir şampiyonluk kazandı. Özellikle sevgili Fatih Terim ve aslanlarına çok teşekkür ederim. Futbolun yönetildiği Sportif AŞ yönetimine sayın Fatih Terim’i dahil etmek istiyoruz. Bu stratejik bir avantaj.

SAĞDUYULU BİR SEÇİM OLACAK

Sağduyunun hâkim olacağı bir genel kurul beklentim var. Doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz. Genel kurul üyelerimiz de hangisini doğru ve uygun görürlerse oraya bu konuda yetki verecekler. Seçimden sonra biz kazanacağımıza inanıyoruz.

Galatasaray'da şampiyonluğu en çok Gomis istedi

BU BORÇ 2 YILDA ÖDENMEZ

ABD’de ekonomi okuduğuna dikkat çeken Ozan Korkut, kulübün yüklü borçlarının kapatılması konusunda gerçekçi olmak gerektiğini vurguladı. Korkut, “Rakamlarla alakalı romantik olmaya gerek yok. Finansal gerçekte, bu borçların 400 milyon dolar üzerinde finansal borçtan bahsediyoruz. Ve maddi aset, birikimlerimiz harcanmış durumda. Bunların sadece iki sene gibi kısa süre içerisinde kapanmasını gerçekçi bulmuyorum. Böyle bir taahhüdümüz yok. Olmayacak” dedi. Kendi içlerinde dürüst olacaklarını belirten Korkut, “Birbirimize doğruları söyleyeceğiz. İlk vaadim budur. Bir kere borç ödeyebilmek için önce faaliyetlerimizden kâr eder hale gelmemiz lazım. Ana getiri kalemlerimizi artırarak, faaliyetlerden artıya geçmemiz lazım ki, daha sonrasında elimizdeki var olan borç stoğunu yönetmeye ve daha sonra ödemeye başlayalım” dedi.

BENCE KİMSENİN KEMİK OYU YOK

Kimsenin kemik oyu olduğunu düşünmüyorum. Galatasaraylı sağduyu sahibidir. Geçmişten ders almasını çok iyi bilir. Neleri beğenip beğenmediğinin kararını vermişlerdir. Geleceğe nasıl gideceklerini de ona göre karar vereceklerdir.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun en iyi 21'i!

Haberin Devamı
YORUM YAZ