MENÜ

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında seyirci sayısı rekabeti

Ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabeti son iki sezonda 190 bin kişi tribünden izledi. Sarı-Kırmızılılar’ın ortalama bilet fiyatı 487,91 lira, Sarı-Lacivertliler’in ise 254,36 lira oldu.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında seyirci sayısı rekabeti

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son 2 sezonda oynanan derbi maçlarını 190 bine yakın kişi tribünden izledi. İki takım arasındaki 4 lig maçının seyirci ortalaması 47 bin 355 olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Galatasaray, rakibine göre derbi maçlarında bilet fiyatlarını daha yüksek fiyattan satışa sundu. Sarı-Kırmızılılar’ın son 2 sezonda Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçtaki ortalama bilet fiyatı 487,91 lira olurken, Fenerbahçe’nin ortalama bilet fiyatı ise 254,36 lirayı buldu.

En çok seyircili takım

Galatasaray, son 3 sezonda Fenerbahçe’yi tribündeki seyirci sayısıyla geçti. Geçen sezon Galatasaray’ın seyirci ortalaması yüzde 11 azalırken, Fenerbahçe’nin oranı yüzde 21 arttı. Galatasaray bu düşüşe rağmen 36 bin 93 seyirci ortalamasıyla Süper Lig’in en fazla seyircili takımı unvanını elinde bulunduruyor.

Şişli’de Galatasaray

Geçen sezonun sonundan bugüne kadar ilk kez Passolig kart sahibi olan taraftarların istatistiklerine bakıldığında İstanbul’dan en çok Şişli ve Sarıyer ilçelerinde Galatasaray Passolig Kart alınırken, Kadıköy ve Ümraniye ilçelerinde daha çok Fenerbahçeli taraftarlar Passolig temin etti.

Haberin Devamı

Yüzde 13’ü kadın taraftar

Passolig verilerine göre Fenerbahçeli kart sahiplerinin yüzde 13,88’i, Galatasaraylılar’ın da yüzde 13,68’i kadın taraftarlardan oluşuyor.

Her iki takımın tribündeki yaş ortalamasına bakıldığında en fazla 18-25 yaş arasındaki futbolseverlerin ağırlıkta olduğu ortaya çıktı. İkinci sırada 26-30 yaş aralığındaki futbolseverler bulunuyor.

1 milyonu ilk geçen Cim Bom

Galatasaray, Passolig Kart Ligi’nde de liderliği rakibine kaptırmadı. Sarı-Kırmızılılar, 2017-2018 sezonun başından bu yana Passolig kart sayısında bir milyona ulaşan ilk kulüp oldu. Toplam 4,9 milyon Passolig kart sahibi içinde bir milyonu geçen Galatasaray taraftarını, 931 bin 128 adetle Fenerbahçe takip etti.

YORUM YAZ