MENÜ

Galatasaray-Fenerbahçe düellosu! Ali Koç'a suçlama

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe ile oynayacakları derbi öncesi rakip takım başkanı Ali Koç'u hedef aldı. Koç'un dünkü basın toplantısını değerlendiren Cengiz, "Hakemler de insandır diye bildiri hazırlayıp, sonrasında hakemleri suçlayamazsınız" dedi. Cengiz iki yıldır Kadıköy'e gittiklerinde de Fenerbahçe yönetiminin kendilerini karşılamadığını ifade etti.

Galatasaray-Fenerbahçe düellosu! Ali Koç'a suçlama

Son dakika haberi.. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, derbi öncesi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarını değerlendirdi. Cengiz, Ali Koç'u standart bir tavır takınmamakla suçlayarak, "Hem 'hakemler de insandır' diye bildiri hazırlayacaksınız. Sonrasında da hakemleri suçlayacaksınız" ifadesini kullandı. Mustafa Cengiz, Kadıköy'de Fenerbahçe yönetiminden bir karşılama beklemediklerini de söyleyerek, "İki yıldır, oraya gidiyoruz, hiç karşılanmadık" dedi.

Haberin Devamı

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şöyle:

Mustafa Cengiz, "Dünkü açıklamalarda, PR çalışması yaparak, federasyonu nasıl etkilerim ve maçı alırım algısı hissettim. Bir maçı almak için ulusal bir kurulu, o kurum içindeki yöneticileri zan altına bırakarak ve tüm hakem camiasını zan altına bırakarak ne elde edebilirsiniz? Ben hakemin bizim lehimize hata yapmasını kesinlikle istemem. Ben böyle kazanmayı istemem. Saatlerce konuşmak hiçbir fayda sağlamaz." ifadelerini kullandı.

'Eyyamcılık ve korkaklık'

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Geçmişte Kadıköy'de bir yan hakemin başına gelen yabancı cisim yüzünden maç 1 saat bekledi. Bu maçı ertelemeyen hakem bu hareketle, eyyamcılığı ve korkaklığı aktardılar. Ben hakemlerden cesaret istiyorum. Geçen sene Kasım ayında yapılan ve Galatasaray’a karşı yazılan o Kulüpler Birliği açıklamasında, 17 kulübün, bunun editörü de bugün hakemlerden şikayet eden arkadaşımız. ‘Ligimizde hakemler hata yapacaktır, hatalar hep olacaktır da çünkü hakemlerde insandır’ söylemi var. Bu söyleme sonuna kadar katılıyorum ama bunları yazdıktan sonra hakemlere saldıramazsınız. Yıpranmış, tartışılan hale gelmiş hakemlerin sahneden çekilmesini istedik, hala istiyoruz. Son Kulüpler Birliği toplantısında da bunu dile getirdik. Genç hakemler istiyorum, hata yapacaklar ise onlar yapsın. Gördüğünü çalsın, adalet dağıtmasın, adil olsun. Collina gibi olmasını istiyoruz. Tabii bir hayal ama ben genç hakemlerimizin bu seviyeye geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Savaşa gitmiyoruz, gülelim eğlenelim"

Cengiz sözlerine, "Ben iki yıldır oraya gidiyorum, hiç karşılandığımı hatırlamıyorum. Bir olumsuzluk yaşamadım, Fenerbahçe taraftarı ve camiası centilmendir. Biz herhangi bir takım bize karışırsa cevabını veririz, yoksa durup dururken kimseye karışmayız. Biz herhangi bir karşılanma beklemiyoruz. İki yıl önce onları yemeğe davet ettik, katılmadılar. Loca istediler onu da verdik. Onlar verirler mi, vermezler mi bilmiyorum. Ama ben her karara saygı duyarım. Ben orada camiamı temsile gidiyorum. Benim için karşılanmak önemli değil. Önemli olan benim taraftarlarımın orada nasıl karşılandığı. Bizim taraftarlarımızın olduğu bölgeye volümlü hoparlör verirseniz, beni altın taht ile karşılasanız ne olacak. Benim taraftarım sağırlık yaşadı. Gözlemci gelince hoparlörün sesini kısıyorlar, gidince hoparlörün sesini arttırıyorlar. Lütfen bunu yapmayalım. Biz yapsak da bizi uyarın, ancak biz böyle bir şey yapmıyoruz. Lütfen taraftarımıza düzgün davranın. Savaşa gitmiyoruz, gülelim eğlenelim. Bu bir güzellik. Fark da atabiliriz, yiyebiliriz de. Bunu gerginliğe, düşmanlığa sevk etmeyelim. Kimse bizim düşmanımız değil” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Bu istatistik bir gün kırılacak'

Biz 14 yıl şampiyonluk görmedik Kadıköy'de 20 yıl oldu kazanamadık. Bu istatistik bir gün kırılacak. Bize nasip olur, başka arkadaşımıza nasip olur bilemiyorum. İnşallah pazar günü bu istatistik kırılır." ifadeleri ile devam etti.

"Diagne konusunda Brugge ile sorunları çözdük"

Mbaye Diagne’nin Club Brugge ile antrenmanlara yeniden çıkmaya başladığını açıklayan Mustafa Cengiz, “Club Brugge ile Diagne yüzünden bir gerilim olmuştu. Diagne’ye verdiğimiz ücret ve karşılığını alamadığımız performans nedeniyle ki 13 milyon Euro bir yatırım yaptık. Yatırım yaptığımız bir harcamanın heder olmasını istemeyiz. Biz Belçika Kulübü’ne sert bir uyarı da bulunduk. Club Brugge Başkanı değerli bir kardeşimiz. Brugge, düzenli olarak Diagne’yi yeniden antrenmanlarına aldı, aramızdaki maddi durumu da hallettik. Club Brugge Başkanı ve kulübüne çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

"Kadın futbolu şubesi açmaya düşünüyoruz"

Kadın futbolu konusunda çalışmaları olacağını söyleyen Mustafa Cengiz şöyle konuştu: “Branş açmak çok kolay ama onu sürdürmek daha önemli. Şu an biz mali durumu dengelemek zorundayız. Kadın futbolunu açmaya düşünüyoruz. Galatasaray’a ve kadına yakışır şekilde yapacağız.”

“Dursun Özbek ile anlaşma yaptık"

Galatasaray Eski Başkanı Dursun Özbek ile anlaşma yaptıklarını belirten Mustafa Cengiz, “Satılan hisse senetleri konusunda, gidişatında oynama olmasın diye bir açıklama yapmadık. Biz Dursun Özbek ile bir anlaşma yaptık. Elindeki rehinli hisse senetlerini borsa da satma hakkı var. Biz de yüzde ikilik bir hisse senedi satışı yaptık. Biz satmıyoruz, banka kanalı ile anlaştığımız için Dursun Bey satıyor” dedi.

Haberin Devamı

YORUM YAZ