MENÜ

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde beraberliğe abone

Galatasaray ilk 2 haftadaki performansıyla favori gösterildi, Fenerbahçe'nin yeni transferlerinin sergileyeceği oyun merakla beklendi. Ancak derbide dağ fare doğurdu, 90 dakika sonunda galip çıkmadı. İki takım arasındaki son 7 maçta 6.kez taraflar sahadan1'er puanla ayrıldı.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde beraberliğe abone

Sezonun 3. haftasında oynanan derbi öncesi Galatasaray, Fenerbahçe karşısına favori olarak çıktı. Fenerbahçe'de ise yeni transferlerdeydi gözler. Geride kalan iki lig ve iki Avrupa Ligi karşılaşmasında aldığı skorlar ve oynadığı futbolla galibiyete yakın gösterilen Sarı-Kırmızılılar hedefine ulaşamadı. Karşılaşmanın 36. dakikasında Galatasaray Feghouli ile fileleri buldu, ancak yardımcı hakem Cem Satman bayrağı kaldırıp pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etti, 90 dakika golsüz sona erdi. 0-0'lık skor beraberlik geleneğinin de sürmesi anlamını taşıyordu. Galatasaray'ın Kadıköy'de 20 yıl sonra kazanıp son verdiği 5 maçlık beraberlik serisinin ardından taraflar yine yenişemedi. İki takım arasında oynanan son 7 derbinin 6'sında galip çıkmadı, taraflar 1'er puanla ayrıldı stattan.

Haberin Devamı

Aslan'ın özlemi 6 yıl

Galatasaray'ın iç sahada rakibini yeneme serisi ise 6 yıla çıktı. Cim Bom iç sahadaki son derbi galibiyetini 18 Ekim 2014'te 2-1'lik skorla almıştı. Sarı-Kırmızılılar Sneijder'ın 88 ve 90'da attığı gollerle kazanmıştı. Kanarya'nın sayısı uzatmada Alper Potuk'tan gelmişti. Sonrasında bu statta oynanan 6 lig maçında rakibine 1 kez kaybeden Sarı-Kırmızılılar, 4'ü 0-0, biri de 2-2 biten skorlarla sahadan ayrıldı.

YORUM YAZ