MENÜ

Galatasaray, Efe Güven ve Nevriye Yılmaz'a emanet!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörlük pozisyonuna Efe Güven getirildi. Güven’in yardımcı antrenörlüğünü ise Nevriye Yılmaz üstlenecek.

Galatasaray, Efe Güven ve Nevriye Yılmaz'a emanet!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörlük pozisyonuna Efe Güven getirildi. Güven’in yardımcı antrenörlüğünü ise Nevriye Yılmaz üstlenecek.
Kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın başantrenörlük pozisyonuna 2006 yılından bu yana Galatasaray basketboluna hizmet veren Efe Güven getirildi. Efe Güven’in yardımcı antrenörlüğünü ise kadın basketbolunun sembol isimlerinden Nevriye Yılmaz üstlenecek.
31 Ocak 1985 İstanbul doğumlu Efe Güven, sarı kırmızılı camianın içine ilk olarak 2006 yılında girdi. Yıldız kız ve genç kız takımlarının asistan antrenörü olarak başladığı koçluk kariyerinde ilk olarak 2011 yılında yıldız takım antrenörlüğüne yükselen Efe Güven, 2014 yılında yıldız takımımızla Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. 2015 yılında Ümit Milli Takım’da asistan antrenörlük görevine getirildi. 2016 yılında genç takımımızla Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. Aynı yıl Galatasaray A Kadın Basketbol Takımının yardımcı koçluğuna getirildi.
Geride bıraktığımız 2017-18 sezonunda A takım yardımcı antrenörü olarak EuroCup Women şampiyonluğu yaşarken başantrenörlüğünü yaptığı Galatasaray Gelişim takımı Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde büyük bir başarıya imza atarak şampiyon oldu ve TKBL’ye çıktı. Görev aldığı altyapı yaş gruplarında birçok genç Türk oyuncuyu basketbolumuza kazandıran Efe Güven, A takım seviyesinde çalışacağı genç oyuncularımızın gelişimini de her seviyede takip etmiş bir isim.
Türk Basketbol Tarihi’nin efsane isimlerinden Nevriye Yılmaz, basketbola İstanbul Üniversitesi altyapısında başladı. Oyunculuk kariyerinde Galatasaray ile EuroLeague Women, üç kez Türkiye Ligi, iki kez Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan Nevriye Yılmaz, oyunculuk kariyerini sona erdirdikten sonra geçtiğimiz iki sezonda da takımımızın yardımcı antrenörlüğünü yaparken asistan koçluk kariyerinde geçen sezon EuroCup Women şampiyonluğu da yaşamıştı.
Efe Güven’e ve Nevriye Yılmaz’a yeni görevlerinde başarılar dileriz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ