MENÜ

Galatasaray'da tüm gözler UEFA'da!

UEFA’nın Galatasaray’la ilgili Finansal Fair Play kararını bugün açıklaması bekleniyor. Avrupa’dan men cezası almayacak olan Sarı-Kırmızılı kulübe iki yaptırım yolda, üçüncü ihtimal ise endişe yaratıyor.

Galatasaray'da tüm gözler UEFA'da!

Galatasaray camiası, UEFA’dan bugün gelmesi beklenen yaptırım kararına kilitlenmiş durumda. Finansal Fair Play anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza alacak olan Sarı-Kırmızılılar’da, kulüp başkanı Mustafa Cengiz, “Avrupa’dan men kesinlikle gelmeyecek. Galatasaray’ın kaldıramayacağı bir ceza yok” demişti. UEFA heyeti ile sürekli görüştüklerini ve son pürüzleri gidermeye çalıştıklarını belirten Galatasaray Başkanı Cengiz, kararın bugün açıklanacağını tahmin ediyor.

21 oyuncu bildirilecek

UEFA’nın Galatasaray’a, tıpkı daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş’a yaptığı gibi, “Sattığın kadar al” kısıtlaması getirmesi bekleniyor. Bu durumda 5 milyon Euro’luk bonservis harcaması yapabilmek için 5 milyon Euro’luk oyuncu satışı yapılması gerekecek. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ne bildirilecek oyuncu sayısının 25 yerine 21’de sınırlı tutulması gündemde.

Sınırlamayı istemiyorlar

65 milyon Euro olan maaş bütçe sınırlamasının daha da düşürülmesi ise Galatasaray Yönetimi’nin men cezasından sonra en fazla çekindiği bir diğer yaptırım seçeneği. Şampiyonlar Ligi kalitesinde bir kadro kurmaya hazırlanan Sarı-Kırmızılılar, bütçe sınırlamasını mümkün olduğu kadar zorlamaya çalışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ