MENÜ

Galatasaray'da hedef önce Trezeguet sonra Ndiaye

Galatasaray iki transfer girişiminde mutlu sona çok yakın. Sarı-Kırmızılılar, önce Kasımpaşa’dan Trezeguet’yi 5.9 milyon Euro bonservis ve 2 milyon Euro yıllık, ardından Ndiaye’yi toplamda 6 milyon Euro maliyetle kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Galatasaray'da hedef önce Trezeguet sonra Ndiaye

Galatasaray taraftarına müjde... Sarı-Kırmızılılar iki transfer girişiminde mutlu sona çok yaklaştı.

Cim Bom ilk bombayı Trezeguet ile patlatmaya hazırlanıyor. Mısır Milli Takımı ile Dünya Kupası’na veda ettikten sonra tatile çıkan ve önceki gün Kasımpaşa kampına katılmak üzere Türkiye’ye dönen Trezeguet, gönlünün Galatasaray’a transferinden yana olduğunu söylemişti.

Sarı-Kırmızılılar, 23 yaşındaki kanat oyuncusuyla senelik 2 milyon Euro’ya el sıkışmıştı. Kasımpaşa’ya da 5 milyon Euro serbest kalma maddesi artı KDV ile birlikte 5.9 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. Bu transferin en kısa sürede KAP’a bildirilmesi bekleniyor.

Başarı bonusuyla beraber...

Cim Bom’un bir sonraki bombası ise büyük ihtimalle Badou Ndiaye olacak. Teknik patron Fatih Terim’in mutlaka takımında görmek istediği Senegalli orta saha oyuncusuyla anlaşma sağlandığı öğrenildi.

Premier Lig’den bir alt lige düşen Stoke City’nin de bu transfere olumlu yaklaşmasıyla görüşmelerde sona gelindi. Eğer mutabakat sağlanırsa, Galatasaray’ın Ndiaye’ye 1 sezon için 3 milyon Euro, İngiliz kulübüne de kiralama bedeli olarak, başarı bonuslarıyla beraber yine 3 milyon Euro ödemesi bekleniyor.

Yönetim temizlik yapacak

Bu durumda 27 yaşındaki futbolcunun maliyeti 6 milyon Euro’yu bulacak. Ancak UEFA ile yapılan anlaşmada, kiralamalar için ödenen bedeller zarar hanesine yazılmadığı için, en azından Finansal Fair Play konusunda bir sıkıntı yaşanmayacak. 3 milyon Euro’luk yıllık maaş ise toplam maaş bütçesine ekleniyor.

Galatasaray Yönetimi hem bonservis hem de maaş bütçe dengesini sağlamak için kadroda temizlik yapmayı düşünüyor.

Hedef kampa yetiştirmek

Sarı-Kırmızılı yönetimin hedefi, teknik direktör Fatih Terim’in isteği doğrultusunda yeni transferleri kamp çalışmalarına yetiştirmek...

Galatasaray kafilesi 7 Temmuz’da İsviçre’ye geçecek. 21 Temmuz’a kadar çalışmalar bu ülkede devam edecek ve ardından takım İstanbul’a dönerek 5 Ağustos’ta Konya’da Akhisar’la oynanacak Süper Kupa maçına hazırlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ