MENÜ

Galatasaray'da 18 isim siftah peşinde

26 kişilik Galatasaray kadrosunda 18 isim ilk kez Süper Lig’de şampiyonluk kupası kaldırmaya hazırlanıyor. 10 futbolcunun kariyerinde hiç şampiyonluk yok. Mutlu sonu en çok gören ise Hakan Balta.

Galatasaray'da 18 isim siftah peşinde

Galatasaray bugünkü maçtan istediği skorla ayrılması durumunda kadrosunda bulunan futbolcuların büyük bölümü ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayacak. Sarı-Kırmızılı ekip, İzmir deplasmanından galibiyet ya da beraberlikle ayrılması halinde kadrosunda bulunan 26 futbolcunun 18’i ilk kez Süper Lig’de şampiyonluk kupasını kaldıracak.

Sezon başında gelenler

Bu sezon transfer edilen Gomis, Maicon, Mariano, Belhanda, Feghouli, Fernando, Denayer, Carrasso, Nagatomo’nun yanı sıra Serdar Aziz, Ahmet Çalık, Linnes, Latovlevici, Tolga, Donk, Rodrigues, Eren ve genç oyuncu Ozan Kabak ilk kez Süper Lig’de şampiyonluk görecek.

Kariyerinde ilk defa

Galatasaray’ın mutlu sona ulaşması durumunda, kadrosunda bulunan 10 futbolcu kariyerlerinde ilk kez bir ülkenin en üst liginde şampiyon olacak. Sarı-Kırmızılı takımda Gomis, Carrasso, Ahmet, Serdar, Nagatomo, Tolga, Donk, Rodrigues, Feghouli ve Ozan Kabak ilk kez bir ülkenin en yüksek liginde kupayı kazanma mutluluğuna ulaşacak.

1 dakikası bile yok ama...

Aslan’ın kadrosundaki en fazla Süper Lig şampiyonluğunu Hakan Balta gördü. Sarı-Kırmızılı takım ile daha önce 4 kez Süper Lig şampiyonu olan Balta, bu sezon ligde 1 dakika bile forma giymemesine rağmen bugün 5. kez mutlu sona ulaşmak istiyor. Balta’yı üçer şampiyonlukla Muslera ve Selçuk İnan takip ederken, kaleci Eray İşcan 2, Yasin, Sinan Gümüş, Koray ve Tarık da birer kez Süper Lig kupasını kaldırma mutluluğuna erişti.

Yabancılar buna alışkın

Fernando ve Maicon Porto ile Portekiz, Mariano Fluminense ile Brezilya, Latovlevici Steaua Bükreş ile Romanya, Linnes Molde ile Norveç, Belhanda Montpellier ile Fransa ve Dinamo Kiev ile Ukrayna, Denayer Celtic ile İskoçya, Eren de Basel ile İsviçre’nin en üst liginde şampiyon olma başarısı gösterdi.

Fatih Terim 17. kupası için sahne alacak

Haberin Devamı
YORUM YAZ