MENÜ

'Galatasaray, Chelsea'yi eleyebilir'

Dünyaca ünlü teknik adam Sven Goran Eriksson, “Galatasaray, Chelsea'yi eleyebilir. Bunun için şansı var. Ama Chelsea'yi yenmek için mükemmele yakın bir futbol oynamaları gerekiyor” dedi

'Galatasaray, Chelsea'yi eleyebilir'

Dünyanın en önemli teknik direktörleri arasında yer alan Sven Goran Eriksson, Galatasaray-Chelsea eşleşmesini ve gündemdeki önemli konuları Al Jazeera’ye değerlendirdi. İsveçli hoca, “Bu çok büyük bir maç. Sonucu tahmin etmek zor. Chelsea şu an iyi bir form yakaladı. İyi oynuyorlar. Galatasaray, Chelsea’yi eleyebilir, bunun için şansı var ama Chelsea’yi yenmek için mükemmele yakın bir futbol ortaya koymaları gerekiyor. Chelsea Premier Lig’de de şampiyonluğu kovalıyor. Bu onların gücünü zaten ortaya koyuyor. Karşınızda her oyuncusu çok özel olan bir takım var. Chelsea, adeta büyük deneyime sahip futbolcular topluluğu gibi. John Terry, kaya gibi güçlü bir savunma oyuncusu. Karakteri güçlü bir futbolcu. Frank Lampard da hâlâ çok güçlü ve işini iyi yapıyor. Fernando Torres ve Samuel Eto’o gibi yıldız forvetleri de var. Eto’o yavaş yavaş eski formunu yakalıyor. Onlar çok hızlı ve kaliteli bir ekip. Her şeyden önemlisi çok başarılı ve iyi bir teknik direktörleri var” dedi.

‘Drogba kaderi değiştirebilir’

Drogba’yı da değerlendiren Eriksson, “Tabii ki Drogba turun kaderini değiştirebilir. Drogba için unutulmaz iki maç olacak. Çok zor ve duygusal anlar yaşayacaktır. Chelsea’de çok uzun yıllar oynadı ve çok iyi performans sergiledi. Chelsea taraftarları arasında hâlâ çok popüler. Drogba ve Eboue ile Fildişi Milli Takımı’nda birlikte çalıştık. Her şeyden önce çok iyi insanlar. Drogba yaşına rağmen hâlâ formda ve güçlü. Eboue sağ bekte ve orta sahada oynayabilir. Bunlar yalnızca iyi oyuncular değil, karakterli ve lider oyuncular” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Türkiye’yi çok isterdim’

Adı Trabzonspor’la da anılan Eriksson, “2012 yazının başında Beşiktaş ile bir görüşmem oldu. Sonunda anlaşma yapmama kararı aldık. Yazık oldu, çünkü Türkiye’de çalışmayı çok isterdim. Beşiktaş çok büyük bir takım. Beşiktaş’tan tazminat almadım. Türkiye’den Yalnızca Beşiktaş ile görüştüm. Trabzonspor’dan veya başka bir takımdan teklif almadım. Şu an iyi bir işim var ama kim bilir belki bir gün Türkiye’de çalışırım. Böyle bir şey olursa da çok mutlu olurum” açıklamasını yaptı.

GALATASARAY İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ