MENÜ

Galatasaray - Bursaspor maçı kaç kaç? (GS - Bursa canlı skor)

Galatasaray, Bursaspor ile Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasının açılış maçında Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursaspor karşısında ligin 8. haftasındaki Antalyaspor maçına göre ilk 11’de değişiklik olarak sakat olan Henry Onyekuru'nun Sofiane Feghouli’ye görev verdi. Peki, Galatasaray - Bursaspor maçı kaç kaç? (GS - Bursa canlı skor) Maçın canlı anlatımı ve skor takibi fanatik.com.tr'de...

Galatasaray - Bursaspor maçı kaç kaç? (GS - Bursa canlı skor)

Galatasaray milli takımlara verilen aranın ardından Süper Lig'deki ilk maçında 19 Ekim Cuma günü Bursaspor ile Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya geliyor. İlk 8 haftada aldığı 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile 18 puan toplayan Fatih Terim'in öğrencileri zirvedeki yerini korumak için Bursaspor'u taraftarının da desteği ile eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor. Galatasaray bu sezon sahasında maç kaybetmedi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursaspor karşısında 11’i bozmadı. Terim, son olarak ligin 8. haftasında deplasmandaki Antalyaspor maçına göre 1 değişlik yaptı. Savunma ve orta sahadaki futbolcularını bozmayan deneyimli teknik adam, hücumda da milli takımdan sakat dönen Henry Onyekuru’nun yerine Sofiane Feghouli’ye şans verdi.

Haberin Devamı

GALATASARAY - BURSASPOR CANLI İÇİN TIKLAYIN

Galatasaray, Bursaspor karşısında, Muslera, Mariano, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Fernando, Badou Ndiaye, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli, Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş ilk 11 ile 3 puan arayacak.

İlk 11'ler..

Galatasaray: (resmi) Muslera, Mariano, Ozan, Serdar, Ömer, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Rodrigues, Sinan

Bursaspor: Okan, Umut Meraş, Ertuğrul, Chedjou, Barış, Badji, Aytaç, Burak, Yusuf, Tunay, Sakho

Galatasaray'da Onyekuru milli takımda yaşadığı sakatlık nedeniyle Bursaspor maçında forma giyemeyecek. Ayrıca Galatasaray diğer oyuncuların da sağlık durumları ile ilgili resmi siteden açıklama yaptı.

Galatasaray'dan sakatlık açıklaması...

Haberin Devamı

Milli takım arasında ülkeleri adına sahaya çıkan oyuncularımızdan Sofiane Feghouli maça 48 saat, Fernando Muslera ile Yuto Nagatomo ise maça 36 saat kala ülkemize dönebilmiştir.

Younes Belhanda’nın milli takımda yaşadığı sol kasığındaki zorlanma ile Garry Rodrigues’in sağ kasık adalesindeki ağrıya ilişkin tedavileri devam etmektedir.

Henry Onyekuru’nun milli maçta hissettiği ağrı sonrası yapılan tetkiklerinde sol üst arka adale grubunda ikinci derece zorlanma ve kanama tespit edilmiştir. Oyuncumuzun sakatlığına ilişkin tedavi süreci başlamış olup bir süre sahalardan uzak kalması öngörülmektedir.

Uyluk ön adale grubuna aldığı darbe sonrası oluşan kas içi hematom (kanama) nedeniyle özel bir programa tabi tutulan Ryan Donk’un saha adaptasyon çalışması devam etmektedir.

Tüm oyuncularımızın antrenmana ve maça çıkabilme değerlendirmesi bugün sağlık heyetimiz tarafından yapılacaktır.

- Fernando ve Mariano ceza sınırında

Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcuları Fernando Reges ve Mariano Filho, Bursaspor maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında.

Bu iki futbolcu, Bursaspor maçında sarı kart görmeleri durumunda 10. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasında forma giyemeyecek.

- Evinde bileği bükülmüyor

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında çıktığı son 23 maçta mağlubiyet yaşamadı.

Ligde iç sahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa’ya karşı yaşayan sarı-kırmızılı takım, daha sonra Türk Telekom Stadı’nda çıktığı müsabakalarda rakiplerine boyun eğmedi.

Haberin Devamı

Galatasaray, evindeki son 23 lig maçının 22’sini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.

Bursaspor çıkış istiyor

Bu sezon Samet Aybaba yönetiminde Süper Lig'in en genç kadrosuyla mücadele eden Bursaspor ilk galibiyetini Ankaragücü maçında almıştı. Yeşil-beyazlı takım 8 maçta 1 galibiyet 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Samet Aybaba ve öğrencileri Galatasaray deplasmanında sürpriz peşinde olacaklar.

Galatasaray ile Bursaspor 99. randevuda

Galatasaray ile Bursaspor, yarın yapacakları maçla lig tarihinde 99. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray, 1967-1968 sezonunda ilk kez Türkiye 1. Futbol Ligi’ne (Şimdiki Süper Lig) yükselen Bursaspor ile yaptığı karşılaşmalardan 51’ini galibiyetle kapattı, rakibine 22 kez yenildi. İki takım arasındaki 25 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Rekabetteki son 4 randevudan galip ayrılan sarı-kırmızılılar, 98 maçta rakip filelere 173 gol attı, Bursa ekibi 82 golle karşılık verdi. Geçen sezonki maçları Galatasaray, Bursa’da 2-1, evinde de 5-0’lık skorlarla kazandı.

Haberin Devamı

- Bursaspor 12 maçtır kazanamıyor

Bursaspor, Galatasaray ile ligde yaptığı son 12 maçı kazanamadı. Rakibi karşısında son galibiyetini 2011-2012 sezonunda evinde 1-0’lık sonuçla alan yeşil-beyazlılar, daha sonraki 12 randevuda 4 kez berabere kaldı, 8 kez yenildi.

- İstanbul’daki maçlar

Galatasaray, Bursaspor ile sahasında yaptığı lig maçlarında 37 kez galip geldi, 4 kez rakibine yenildi, 8 müsabaka ise berabere tamamladı. Sarı-kırmızılılar, Bursaspor’a İstanbul’da 118 gol attı, kalesinde 33 gol gördü.

- Farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Bursaspor karşısında ligdeki en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 ve 2013-2014 sezonlarında kendi sahasında 6-0 yenerek aldı. Bursaspor ise Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında Bursa’da yapılan karşılaşmada 5-0’lık skorla elde etti.

YORUM YAZ