MENÜ

Galatasaray atağa kalktı

Galatasaray Yönetimi gaza bastı... Bu transferler bitmek üzere...

Galatasaray atağa kalktı

1. PODOLSKİ

Arsenal’den ayrılmayı kafasına koyan ve uzun süredir Galatasaray’ın listesinde bulunan Alman golcü, yıllık 3 milyon Euro’yu bulan teklifi kabul etti. 10 milyon Euro isteyen İngiliz kulübü, 5 milyon Euro’yu kabul ederse, bonservis hemen alınacak.

Cim Bom’un 4 yıldır bitmeyen sevdası Lukas Podolski’de çarpıcı gelişmeler yaşanıyor... Tecrübeli forvet, kulübü Arsenal’dan ayrılıp, düzenli forma giyeceği bir takıma gitme fikrini kafasına koydu. Bunu menaceriyle de paylaşan Podolski, teklifleri değerlendirmek istediğini söyledi. Bunun üzerine menaceri, Galatasaray’ın kendisiyle ciddi olarak ilgilendiğini paylaştı ve ücret konusunu dile getirdi. Podolski, yıllık net 3 milyon Euro (9 milyon TL) garanti paraya oynamayı kabul etti. Konu, Galatasaray Yönetimi’ne de iletildi. Şimdi işin, bonservis kısmına kaldığı belirtiliyor. Arsenal, 30 yaşındaki oyuncu için 10 milyon Euro bonservis bedeli talep ediyordu.

Satışları da patlatacak

Podolski’nin takımından ayrılmak istemesi ve bunu menacerine bildirmesi ise işin rengini bir nebze de olsa değiştirdi. Sarı-Kırmızılılar, bu transferi 5 milyon Euro’ya (15 milyon TL) bitirmeye hazırlanıyor. Eğer Arsenal cephesi indirimi kabul ederse, Hamza hocanın da onayıyla transfer gerçekleşecek. Lukas Podolski transferiyle, taraftarın üzerindeki karamsar havanın da dağıtılması ve forma satışlarının patlatılması hedefleniyor.

2. SOLDADO

İngiliz basınına göre Galatasaray, İspanyol golcünün vergiler düşüldükten sonra net kazancı olan senelik 3 milyon Euro’yu ödemeyi kabul etti. Tottenham’la bonservis sorunu da çözülürse, Soldado imzaya gelecek.

Golcü transferi için dört bir koldan çalışmalarını sürdüren Galatasaray, İngiltere’de hareketli günler yaşıyor. Ada medyasının iddiasına göre Sarı-Kırmızılılar, Roberto Soldado transferinde önemli aşama kaydetti. Buna göre Galatasaray Yönetimi, Soldado’nun vergiler düşüldükten sonra eline geçen senelik 3 milyon Euro’yu (9 milyon TL) ödemeyi kabul etti. Şimdi Sarı-Kırmızılılar’ın hedefi, İspanyol golcünün bonservisini, kulübü Tottenham’dan alabilmek. Önceki gün yine İngiliz gazetelerinde bonservis konusuyla ilgili uçuk iddialar yer alıyordu. 30 yaşındaki oyuncu için Galatasaray’ın 15 milyon Euro ödemesi gerektiğinden bahsediliyordu.

Sadece Galatasaray var

Ancak Galatasaray Yönetimi, gelişmeleri yakından takip ediyor ve Soldado ile sürekli irtibat halinde. İspanyol golcüden kulübüne baskı yapmasını isteyen Galatasaray cephesi, böylece 7.5 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle bu işi bitirmeyi planlıyor. Tottenham’la 2 yıllık daha mukavelesi bulunan deneyimli forvetle, şu sıralarda sadece Galatasaray’ın ilgileniyor olması da, bu transferde Cim Bom’un elini güçlendiren unsurlardan.

3. RAFAEL

Hücum hattını Podolski ve Soldado ile güçlendirmeye hazırlanan Sarı-Kırmızılılar, sağ bek krizini de yeni bir isimle çözmek istiyor. Valencia’nın ardından, Manchester United’ın bir diğer sağ beki Brezilyalı Rafael de listeye girdi.

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi grubunu ilk iki sırada bitirebilecek kalitede bir kadro kurmaya çalışan Galatasaray Yönetimi, hücum hattına Podolski ve Soldado gibi yıldızları takviye ettikten sonra, savunmaya da el atacak. Sağ bekte sezon boyunca yaşanan krizi çözmeyi hedefleyen Sarı-Kırmızılılar, Hamza hocanın sunduğu rapor doğrultusunda, Manchester United’ın Brezilyalı sağ beki Rafael’i gündemine aldı. Teknik direktör Louis Van Gaal tarafından tercih edilmeyen 24 yaşındaki oyuncu, gerekirse kiralık formülüyle takıma kazandırılacak. Bu transfer operasyonuna, İngiliz kulübünün de sıcak baktığı ve teklif beklediği öğrenildi.

Yıllık 2.5 milyon Euro

Geçtiğimiz sezon Premier Lig’de sadece 10 maçta şans bulabilen Rafael de, takımdan ayrılmak istiyor. Şu ana kadar 2 kez milli takım forması giyebilen Sambacı, artık daha fazla görev almak için düzenli görev yapmayı hedefliyor. Rafael’in, Manchester United’la 1 yıllık daha kontratı var. Sarı-Kırmızılılar’ın, genç oyuncuya senelik 2.5 milyon Euro (7.5 milyon TL) önereceği, menacerler vasıtasıyla temaslara geçildiği, gelen haberler arasında.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ