MENÜ

Galatasaray'a Ryan Donk müjdesi!

Sezon başında La Liga ekiplerinden Real Betis'e kiralanan Ryan Donk, son haftalarda gösterdiği performansla İspanyollar'ın gözüne girdi. Betis, Hollandalı Ryan Donk'un bonservisini almaya sıcak bakıyor.

Galatasaray'a Ryan Donk müjdesi!

Geçtiğimiz sezon devre arasında transfer edilen, ancak Galatasaray'da beklenilenin altında kalan Ryan Donk, bu sezon başında La Liga ekiplerinden Real Betis'e kiralık olarak gönderilmişti.

Formayı kaptı!

İspanya'da ilk 9 haftada yalnızca iki maçta 75 dakika süre alan ve devre arasında Galatasaray'a geri gönderileceği yönünde iddialar çıkan Hollandalı futbolcu, son haftalardaki performansıyla İspanyollara parmak ısırttı!

12. haftadaki Las Palmas maçıyla ilk 11'deki yerini alan 31 yaşındaki futbolcu takımın değişmezleri arasına girmeyi başardı.

Ontivero için son açıklama

14 maç daha oynarsa...

İspanya'nın prestijli gazetelerinden AS, Ryan Donk'un çıkışıyla ilgili kaleme aldığı haberinde; oyuncunun bu performansı sürdürdüğü taktirde Betis'in 2017-2018 sezonundaki ilk transfer olacağına dikkat çekti. Keza deneyimli oyuncu 14 maç daha oynadığı taktirde, Betis otomatik olarak 1,5 milyon Euro ödeyip Donk'un bonservisini almak zorunda...

Bruma etkisi

Donk'un bu çıkışı akıllara 2 sezon önce İspanya'da kiralık olarak oynayan bir başka Galatasaraylı Bruma'yı getirdi. Sociedad'da oynadığı yılın ardından bu sezon sergilediği performansla takımın en iyilerinden biri olan Bruma, La Liga'da kendisini pozitif yönde geliştirdiğini göstermişti.

Betis'in de tıpkı Sociedad'ın bonservisini almaktan vazgeçtiği Bruma gibi, Donk'un bonservisini almak istememesi durumunda, gelecek sezon Hollandalı futbolcu Galatasaray için yeni bir opsiyon olabilir.

Tolga Kaplan / fanatik.com.tr

(ÖZET) 24 Erzincanspor - Galatasaray maç sonucu: 1-1

Haberin Devamı
YORUM YAZ