MENÜ

Galatasaray'a acı reçete

Sezonu 5 Ağustos’taki Süper Kupa maçıyla Akhisarspor karşısında açacak Galatasaray’da kadro sıkıntısı planları bozuyor.

Galatasaray'a acı reçete

İki haftalık İsviçre kampı sona eren Galatasaray, İstanbul'a döndü. Hazırlık maçlarında FC Will'i 1-0 yenen, PSV'ye 3-1, Valencia'ya 2-1 kaybeden sarı-kırmızılı takım iyi sinyaller vermedi. İşte bunun nedenleri:

1- İlk etap çalışmasının yapıldığı Zürih çok merkeziydi ve kamp için ortam elverişli değildi. Bir hafta sonra Montrö'ye geçen takım, idmana otobüsle geldi. 30 dereceyi aşan sıcak hava futbolcuları bunalttı.

2- Savunmayı önde kurmak isteyen Fatih Terim'in beklentilerini Maicon-Ahmet Çalık ikilisi karşılayamadı. Bu sisteme çabukluğu ile en uygun stoper olan Denayer'in transferi hala çözülemedi.

3- Geçen sezon 6 golle merkez orta sahadan en az katkıyı alan şampiyonluk adayı Galatasaray'da 32 yaş ortalamalı Donk-Fernando- Selçuk üçlüsü ağır kalıyor. Ndiaye tarzı 8 numara takviyesi şart.

4- Kampa kilolu gelen Gomis hiç hazır değil. Transfer söylentilerinden etkilenen Fransız forvetin durgun hali dikkatlerden kaçmadı.

5- Savunma hattındaki isimlerden Serdar Aziz ile Brezilyalı Mariano yaşadıkları sakatlıklar yüzünden takımdan ayrı kaldı.

6- Şu ana kadar Muğdat Çelik ve Onyekuru takviyesi yapan Galatasaray'da kadronun Şampiyonlar Ligi seviyesi için yeterli olmadığı, PSV ve Valencia maçlarında net şekilde ortaya çıktı.

(Sabah - Mehmet Özcan)

Haberin Devamı
YORUM YAZ