MENÜ

Futbolseverlere Passolig darbesi!

Passolig kartı olan taraftarlar yeni sezon öncesi tatsız bir sürprizle karşı karşıya kaldı. Kartlarını yenilemek isteyen taraftarlar, yeni ücretler ödemek zorunda!

Futbolseverlere Passolig darbesi!

Süper Lig ve PTT 1. Ligi'nde başlayan Passolig uygulaması 1.1 milyon taraftara ulaştı. Şimdi 36 kulüp taraftarı gelecek sezon bu kartları yenilemek zorunda kalacak. Yaklaşık 22 milyon lirayı bulacak yenileme ücretinde kulüplerin kazancı 13 milyon lira olurken, Aktif Bank 9 milyon lira gelir elde edecek.

Fenerbahçeli daha az ödeyecek

2014-2015 sezonunda 1.1 milyon taraftar e-bilet uygulaması Passolig'i kullanmaya başladı. Gelecek sezon 1.1 milyon kartın yenilenmesi halinde taraftarlar tam 22 milyon lira ödeyecek. Bu paranın yaklaşık 13 milyon lirası kulüplere giderken geriye kalan 9 milyon lirası da Aktif Bank'a kalacak. Passolig'in Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarına maliyeti 25 lira. Bu rakamın 7.95 lirası Aktif Bank'a kalırken, 17.05 lirasını da kulüp alıyor.

Fenerbahçe ve Anadolu takımlarının taraftarı için Passolig yenileme ücreti 15 lira. Bunun 7.05 lirası kulübe kalırken, 7.95 lirasını yine Aktif Bank alıyor.


Fenerbahçe KAP'a bildirdi


Galatasaray'a 42 milyon TL

En çok parayı ödeyecek takımların başında ise Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarı geliyor. 247 bin adet e-bilet alan Galatasaray taraftarı, bu kartları yenilemek için 6.1 milyon lira para harcayacak. Bunun 4.2 milyon lirası Galatasaray kulübüne aktarılacak. Geri kalan 1.9 milyon lirası ise Aktif Bank'a kalacak. Passolig'li 173 bin Beşiktaş taraftarı ise 4.3 milyon liraya kartını yenileyecek. Bunun 13 milyon lirası Aktif Bank'a kalacak, 3 milyon lirası ise Beşiktaş kulübünün olacak.

Trabzonspor taraftarı da Galatasaray ve Beşiktaşlılar gibi en yüksek ücreti ödeyecek taraftarlar arasında. 60 bin Trabzonlu, 1.5 milyon liraya kartını yenileyecek. Bunun 1 milyon lirası kulübüne kalacak.

201 bin Passolig kartlı taraftarı bulunan Fenerbahçe, e-bilet yenilemelerinden 1.4 milyon lira gelir elde edecek. E-bilet yenileme ücreti 20 lira olan Bursaspor taraftarı ise kulübüne 499 bin lira para kazandıracak. Bursalı taraftarlar e-biletlerini yenilemek için toplamda 822 bin lira ödemiş olacak.

Ceyhun Kuburlu/Hürriyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ