MENÜ

Futbolda şehir takımları yükselişte

Futbolda 2015-2016 sezonunda PTT 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. Lig ile Bölgesel Amatör Ligi’nde bir üst lige çıkmayı garantileyenler içinde bir çok şehir takımı dikkati çekiyor.

Futbolda şehir takımları yükselişte

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk heyecanının artarak devam ettiği futbol sezonunda alt liglerde bir üst lige çıkan takımlar da belli olmaya başladı. Profesyonel ve amatör liglerde toplam 10 ekip adlarını bir üst lige yazdırmayı başardı.

Bu takımlar içinde şehir takımlarının çokluğu dikkati çekerken, bu ekipler, takım yapıları ve taraftar potansiyeliyle yükseldiği liglerin kalitesini ve heyecanını artıracak.
Süper Lig’de daha önce 21 sezon mücadele eden Adanaspor, 12 yıl sonra tekrar Süper Lig’e dönerken, gelecek sezon taraftarlarıyla Süper Lig’e renk katacak ekiplerinden biri olacak.

Daha önce 3 sezon Süper Lig’de Erzurumspor’la temsil edilen Erzurum, Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mutlu sona ulaşan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’la büyük sevinç yaşadı. Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta 2. Lig’e yükselen Kastamonuspor 1966 da bir başka şehir takımı olarak dikkati çekti. Süper Lig’de 20 sezon mücadele etmiş ve başarılı sonuçlara imza atmış Kocaelispor da amatör kümeye kadar geriledikten sonra adını Spor Toto 3. Lig’e yazdırmayı başardı. Bölgesel Amatör Ligi’nde bile taraftar desteğinden bir şey kaybetmeyen yeşil-siyahlı ekip, gelecek yıl Spor Toto 3. Lig’de yer alacak.

PTT 1. Lig’de daha önce 21 sezon yer alan Kütahyaspor da amatör kümeye kadar düştükten sonra tekrar profesyonel liglere döndü. Daha önce 1 sezon Kırıkkalespor’la Süper Lig’de temsil edilen Kırıkkale, Türk Metal Kırıkkalespor’un Spor Toto 3. Lig’e yükselmesiyle tekrar profesyonel liglerde yer alacak. Geçmişte Afyonspor ile profesyonel liglere renk katan Afyonkarahisar da gelecek sezon Afjet Afyonspor’la Spor Toto 3. Lig’de mücadele edecek.

PTT 1. Lig

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor galibiyetiyle bitime 3 hafta kala şampiyon olarak Spor Toto Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Adanaspor’un ardından PTT 1. Lig’de 1 takım daha doğrudan adını Süper Lig’e yazdıracak. Ligde Süper Lig’e yükselecek ikinci takım için 55 puana sahip Kardemir Karabükspor ile 54 puanlı Multigroup Alanyaspor son 3 haftaya daha avantajlı giriyor. PTT 1. Lig’de 4 takımın oynayacağı play-off maçlarının ardından 1 ekip daha Süper Lig’e yükselecek.

Spor Toto 2. Lig

Geçen hafta PTT 1. Lig’e yükselmeyi garantileyen Spor Toto 2. Lig’de Ümraniyespor’un dışında kırmızı grupta heyecan son haftaya taşındı. Manisaspor’un 2 puan avantajla önde olduğu grupta Ege temsilcisi son haftayı galip tamamladığı takdirde geçen sezon veda ettiği PTT 1. Lig’e dönecek. Ligde iki grupta 8 takımın katılmasıyla oynancak play-off müsabakalarıyla 1 ekip daha PTT 1. Lig’e çıkacak.

Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, 2. Grup’ta Etimesgut Belediyespor ve 3. Grup’ta ise Kastamonuspor 1966 lig bitmeden Spor Toto 2. Lig’e yükselmeyi garantiledi. Bu gruplarda birer ekip daha play-off maçlarının ardından adlarını Spor Toto 2. Lig’e yazdıracak.

Bölgesel Amatör Lig

Elaziz Belediyespor, Türk Metal Kırıkkalespor, Afjet Afyonspor, Kütahyaspor ve Kocaelispor’un Spor Toto 3. Lig’e yükseldiği Bölgesel Amatör Ligi’nde 4 ekip daha gelecek sezon Spor Toto 3. Lig’de mücadele etme hakkını elde edecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ