MENÜ

Futbolda özel bir işbirliği

Zihinsel engelli futbolcular TÖSSED-İSÖM işbirliği ile Florya'da kampa girdi. Özel futbolculara Cuma günü saat 10.00'da ünlü futbolcular da destek verecek.

Futbolda özel bir işbirliği

26 Kasım’da başlayıp, 2 Aralık tarihinde sona erecek olan 7 günlük zihinsel engelli sporcular futbol gelişim kampına 12 farklı ilden 16-30 yaş arasında 43 sporcu davet edildi. TÖSSED ve İSÖM’un futbol antrenörleri tarafından çalıştırılan grubun, futbolun yanı sıra ailelerden bağımsız yaşam deneyimi kazanmaları da hedefleniyor.

Haberin Devamı

Özel sporcular ayrıca 30 Aralık Cuma günü ünlü futbolcularla saat 10.00'da Florya Çiroz’da bir araya gelecekler. İBB Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) hakkında İstanbul il sınırları içinde ikamet eden ve tam teşekküllü bir hastaneden %40 veya üzeri vücut fonksiyon kaybı olduğunu belgeleyen bir Sağlık Kurulu Raporu olan görme, işitme-konuşma, ortopedik ve zihinsel özürlüler ile ruhsal-duygusal rahatsızlığı veya süreğen hastalığı olan bütün özürlülere hizmet vermektedir. Bu hizmetler, idari hizmetlerin de yürütüldüğü Tophane İstanbul Özürlüler Merkezi de dâhil olmak üzere toplam 23 merkezden verilmektedir.

Adres: Karabaş Mektebi Sok. No: 24 Tophane Beyoğlu- İstanbul
Telefon (0212) 449 96 00 Faks: (0212) 252 11 04
www.ibb.gov.tr/sites/SaglikVeSosyalHizmetler/

Haberin Devamı

TÖSSED Hakkında:

Zihinsel engelli çocukları ve gençlerin spor yoluyla topluma kazandırılmasını amaç edinen Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED), 2002 yılında, halen Onursal Başkanlık görevini yürüten Sayın Dilek Sabancı tarafından kurulmuştur ve dernek başkanlığını Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ali Ağaoğlu yürütmektedir. Yaklaşık 14 bin kayıtlı sporcusu bulunan dernek, 8 yaş üzeri zihinsel engelli çocuk ve gençleri, yakın çevrelerinin dar sınırlarından çıkartarak yaşamın içine çekmeyi, onlara toplumda kabul ve saygı gören, yararlı ve üretken bireyler olabilme fırsatı sağlamayı hedeflemektedir. TÖSSED, Uluslar arası Özel Olimpiyatlar Organizasyonunun Türkiye’deki tek resmi yetkilisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. TÖSSED hakkında bilgi edinebileceğiniz adres: www.soturkiye.org.tr

YORUM YAZ