MENÜ

Futbolda finallerin adresi Türkiye

Ülkemizde daha önce futbolda 2005 Şampiyonlar Ligi ve 2009 UEFA Kupası finalleri oynanırken, ayrıca FIFA U20 Dünya Kupası’na da ev sahipliği yaptık. Bunların hepsi unutulmazlar arasına girerken sırada 2019 UEFA Süper Kupası ve 2020 Devler Ligi finalleri var.

Futbolda finallerin adresi Türkiye

Son dönemde sporun birçok alanında başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapan Türkiye, futbolda dördüncü kez bir final karşılaşmasına ev sahipliği yapacak. İlk olarak 2005 Şampiyonlar Ligi finalini başarılı bir şekilde gerçekleştiren Türkiye, unutulmaz bir finale imzasını atmıştı. 2005 yılında İngiliz ekibi Liverpool ile İtalyan temsilcisi Milan arasında oynanmıştı. Milan’ın ilk yarısını 3-0 önde kapattığı maçın 2. devresinde Liverpool 3-3’le maçı uzatmaya götürmüş ve daha sonra penaltılarla şampiyonluğa uzanmıştı.

Haberin Devamı

Uzatmalarda kazanmıştı

​Daha sonra ülkemiz sırasıyla Fenerbahçe Ülker Stadı’nda Shakhtar Donetsk’in, 2009’da Werder Bremen’i uzatmalara giden UEFA Kupası (Avrupa Ligi) finalinde 2-1 yendiği maça ve 2013’te organize ettiği FIFA U20 Dünya Kupası’ndaki Fransa’nın, Uruguay’ı penaltı atışlarında 4-1 yenerek şampiyon olduğu karşılaşmaya ev sahipliği yapmıştı. Türkiye ayrıca 2019’da Vodafone Park’ta UEFA Süper Kupa Finali’ne ve 2020’de de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ikinci kez Devler Ligi Finali’ne ev sahipliği yapacak.

YORUM YAZ