MENÜ

Futbola var da bize yok mu!

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ndeki mevcut ödül yönetmeliğindeki çarpıklık, amatör branşların tekpisine neden oldu.

Futbola var da bize yok mu!

Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterilmesi Hakkındaki Ödül Yönetmeliği, futbol kulüpleri, oyuncuları ve teknik direktörlerine ödül verilmesini öngörürken, amatör branşlarda ise sadece kulüplerin ödüllendirilmesine olanak sağlıyor. Amatör sporcular ise takımlarının başarısında söz sahibi olmalarına karşın, ödüllerden yararlanamıyor.

Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden ve 2. sırada yer alan Fenerbahçe Acıbadem bayan voleybol takımı, sadece kulüp olarak 550 bin TL ödül almaya hak kazandı. Takımdaki oyuncular ise yönetmelik gereği ödüllerden yararlanamıyor.

Haberin Devamı



Ödül yönetmeliğinin 8. maddesi (a) fıkrasına göre, "Olimpiyatlarda takım halinde müsabakası yapılan ve derecelendirmeye tabi tutulan müsabakalardan; kulüplerin branşlarında katıldığı olimpik branşlardaki Dünya ve Avrupa kupalarında; Avrupa Kupası büyükler kategorisinde; birinci olan kulübe en fazla 2000 adet, ikinci olan kulübe en fazla 1500 adet ve üçüncü olan kulübe en fazla 750 adet Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası ödül verilebilir" ibaresi yer alıyor.

FUTBOL FARKLI BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR
Yönetmeliğin "Türkiye Futbol Federasyonu’nun Uluslararası Faaliyetleri" başlığı altındaki 14. maddesinde ise Türkiye Futbol Federasyonunun uluslararası faaliyetlerine katılan sporcular, kulüpler ve teknik direktörlere; Dünya şampiyonasında veya Dünya kupasında derece alan milli takım sporcularının her birine ödüller verilebilir şeklinde ifade bulunuyor.

Şampiyonlar liginde birinci olan kulübe en fazla 37.500 adet, şampiyonluk finali oynayan kulübe en fazla 26.000 adet ve yarı final oynayan kulübe de en fazla 15.000 adet; ayrıca, şampiyonlar liginde oynayan takımların şampiyon olmaları halinde her sporcusuna en fazla 125 adet, şampiyonluk finali oynamaları halinde her sporcusuna en fazla 100 adet, yarı final oynamaları halinde her sporcusuna en fazla 75 adet, UEFA kupasında derece yapan kulüplerden; birinci olan kulübe en fazla 30.000 adet, şampiyonluk finali oynayan kulübe en fazla 15.000 adet, yarı final oynayan kulübe en fazla 7.500 adet, UEFA kupasında oynayan takımların; şampiyon olmaları halinde her sporcusuna en fazla 100 adet, şampiyonluk finali oynamaları halinde her sporcusuna en fazla 75 adet ve yarı final oynamaları halinde her sporcusuna en fazla 50 adet Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası ödül verilebilir" ibaresi yer alıyor.

Mevcut yönetmelikte, "Yukarıda belirtilen müsabakalarda takımlarını çalıştıran teknik direktöre bir sporcunun aldığı ödülün iki katı ödül verilebilir" maddesi bulunuyor.

YORUM YAZ