MENÜ

Futbola siyaset karıştı

İspanya'nın Katalonya ve Endülüs özerk yönetimleri arasında yaşanan siyasi tartışmalar futbola da yansırken, Endülüs'ün önemli takımlarından Sevilla, gelecek cumartesi günü Barcelona'ya karşı deplasmanda oynayacakları maça "Endülüs'ten gurur duyuyoruz" yazılı formayla çıkacak.

Futbola siyaset karıştı

İspanya Profesyonel Futbol Ligi kurumunun da onay verdiği girişimde, Nou Camp Stadı’na "Endülüs’ten gurur duyuyoruz" yazılı formayla çıkacak olan Sevillalı futbolcuların bu formayı sadece bir kereye mahsus giymeleri öngörülüyor. Bu sezon formasına resmi sponsor bulamayan Sevilla Kulübü, Endülüs özerk yönetiminin turizm ve spor etkinliklerinde kullandığı bir sloganı formasında kullanırken, söz konusu girişime Endülüs halkının da destek verdiği belirtildi.

Katalonya ile Endülüs bölgeleri arasında olan siyasi çekişme, geçtiğimiz haftalarda Katalonya’daki en büyük siyasi parti "Yönelim ve Birlik"in genel sekreteri Josep Antoni Duran i Lleida’nın Endülüs bölgesindeki siyasetçileri sert dille eleştirmesiyle daha da alevlenmişti. Endülüs’teki siyasetçileri "Utançlarını örtmek için haklarda kesinti yapmaktan başka birşey yapmadılar" diyerek eleştiren ve Endülüs halkının çalışmadan para aldığını savunan Duran i Lleida’ya Endülüs’teki politikacılardan sert cevaplarlar gelmişti.

Sevilla’nın girişimi üzerine basının sorularını yanıtlayan Duran i Lleida, "Sevilla’nın Endülüs’ten gurur duymasını çok iyi anlıyorum. Bunun için sebepler var. Ben de Endülüslü arkadaşlarıma sahip olduğum için gururluyum. Ama hiç kimse olayı karıştırmasın. Ben Endülüs yönetimine ve Endülüslülere hiçbir eleştiride bulunmadım" dedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ