Mourinho'yu onca kişi zapt edemedi, dilinde yine Fenerbahçe vardı 'Ben nasıl hainim söylesinler!'
09 Mart 2026, Pazartesi 11:16Güncelleme Tarihi:
Portekiz Ligi'nin 25. haftasında Benfica, sahasında lider Porto ile karşı karşıya geldi. Mücadelede 2-0 geriye düşen Benfica eşitlik golünü 88. dakikada buldu. Dev mücadele 2-2'lik beraberlik ile sona ererken eşitlik golü sonrası ortalık karıştı.

Benfica'da teknik direktör Jose Mourinho, beraberlik golü sonrası su şişesini tekmeledi, bir topa vurdu ve kırmızı kart gördü. Ardından dışarı çıkarken Porto yedek kulübesine doğru "Küçüksünüz" şeklinde el hareketi yaptı. Karşılaşmanın ardından konu hakkında açıklamalarda bulunan Jose Mourinho şu ifadeleri kullandı:

'HAKSIZ YERE OYUNDAN ATILDIM'
"Hakem, Porto yedek kulübesine top attığım için beni oyundan attığını söyledi. Bu tamamen yanlış. Birçok kez, gol attığımızda, şanslı bir taraftara şans vermek için topu tribünlere atarım. Teknik olarak çok iyi olmadığımı biliyorum, ama top tribünlere gitmek için atılmıştı. Haksız yere oyundan atıldım."

'NASIL HAİNİM?'
"Taraftarların hakaret etmesi başka şeydir. Bu futboldur. Zamanında şehirde yürüyemediğim, ayaklarıma kapandıkları o taraftarlar bugün bana küfrediyor. Sorun değil. Ama aynı meslekten birinin bana 'hain' demesi? Nasıl hainim? Benfica için her şeyimi vermeme mi hainlik diyorsun? Bunu hiç hoş karşılamadım. Haksız yere oyundan atıldım. Dördüncü hakem maç boyunca çok kötü bir yönetim sergiledi; ben bunu hakeme söylediğimde de aynı tavrı sürdürdü."

CHELSEA, INTER, MADRİD, FENERBAHÇE...
"İhraç meselesine gelince… Porto kulübesinden ihraç edilen o kişi (Lucho Gonzalez) de tünelde bana elli kez 'hain' dedi. Ben de isterim ki bana şunu açıklasın: Nasıl hainim? Porto’da bulundum, Porto için canımı ortaya koydum. Sonra Chelsea’ye, Inter’e, Real Madrid’e, Fenerbahçe’ye gittim; dünyayı dolaştım ve bulunduğum her yerde ruhumu, hayatımı, her günümü, 24 saatimi verdim. Bunun adı profesyonelliktir."

"(Lucho) Marsilya'ya gittiğinde o da hain miydi? Neye hain? Beni daha kabul edilebilir bir şekilde aşağılayabilirdi, ama bence bu benim çok değer verdiğim profesyonelliğime bir saldırıydı."

'NEYE HAİNİM?'
"Ama aynı meslekten birinin bana 'hain' demesi? Nasıl hainim? Benfica için her şeyimi vermeme mi hainlik diyorsun? Yarın Benfica’dan ayrılıp Estrela da Amadora'ya, Uniao de Leiria’ya ya da Moreirense’ye gidersem, yine aynı şekilde her şeyimi veririm. Neye hainim? Bunu hiç hoş karşılamadım. Haksız yere oyundan atıldım. Dördüncü hakem maç boyunca çok kötü bir yönetim sergiledi; ben bunu hakeme söylediğimde de aynı tavrı sürdürdü."

"Maçın büyük bir bölümünde Porto bizden daha yakın bir galibiyete ulaştı. Onları çok sevebilir, sevmeyebilir, hatta nefret edebilirsiniz, ancak Porto bir fikirle bir takım oluşturdu. Onlar bunu istiyor, bu şekilde oynuyorlar, profilleri bu oyun tarzına uygun. Fiziksel olarak çok güçlü bir takım. Porto'ya karşı oynamak çok zor. Dört kanat oyuncusu var ve hepsi çok hızlı... Oyunun yoğunluğu açısından bizden çok üstünler."
