MENÜ

Frutti Extra Bursaspor sahasında güldü

Basketbol Süper Ligi’nin 14. hafta mücadelesinde Frutti Extra Bursaspor, konuk ettiği Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’u 90-81 yendi. Bu sonuçla 7. kez galibiyet aldı ve sıralamada ilk sekiz içinde kendine yer buldu.

Frutti Extra Bursaspor sahasında güldü

Basketbol Süper Ligi’nin 14. hafta mücadelesinde Frutti Extra Bursaspor, konuk ettiği Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’u 90-81 yendi. Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Aldridge ile etkili olan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, 4. dakikayı 7-4 önde geçti. Rakibinin bu başlangıcına dış atışlarda Freeman ve Can Maxim Mutaf ile karşılık veren Frutti Extra Bursaspor, 6. dakikada skoru lehine çevirdi: 11-9. Hücumda ev sahibi ekibe kolay sayı fırsatı vermeyen Afyonkarahisar temsilcisi, Hrovat ve Crawford ikilisini de set hücumlarında iyi kullanınca çeyreği 21-17 önde tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci çeyreğe Christopher Jones ve Perry Jones ikilisiyle etkili başlayan Frutti Extra Bursaspor, 13. dakikada skoru eşitledi: 26-26. İki takımının birbirine sert savunma uyguladığı bu çeyrekte, özellikle boyalı alan dışından Can Maxim Mutaf, Freeman ve Christopher Jones ile sürekli sayı bulan ev sahibi ekip, soyunma odasına 44-39 üstünlükle girdi. Maçın üçüncü çeyreğine daha enerjik ve kontrollü başlayan Frutti Extra Bursaspor, Freeman’ın asist ve sayılarıyla 25. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 54-44. Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’da başantrenör Can Sevim’in aldığı molanın ardından oyuna daha istekli dönen konuk ekip, Davis, Aldridge ve Hrovat’ın da sayılarıyla 9-0’lık seri yakaladı ve farkı 1’e indirdi: 54-53. Bu seriyi Christopher Jones’in turnikesiyle kıran yeşil-beyazlılar, final periyoduna 60-58 önde gitti.

Haberin Devamı

Son çeyreğe taraftar desteğiyle Freeman, Olaseni ve Lopez ile sayılar bularak başlayan Bursa temsilcisi, 33. dakikada farkı 8’e çıkardı: 66-58. Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, baskılı oyunlarla farkı eritmeye çalışsa da daha kontrollü ve iyi oynayan Frutti Extra Bursaspor, maçtan 90-81 galip ayrıldı.

Maçın geliri genç basketbolcu Kadir Buğra Acar’a

Karşılaşmada elde edilen tüm gelir, kemik tümörü teşhisi konulan ve ameliyat edilen Frutti Extra Bursaspor’un genç oyuncusu Kadir Buğra Acar’ın ailesine bağışlandı. Acar’a destek olmak amacıyla müsabakaya Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu da geldi. Karşılaşmanın başlangıç düdüğüyle beraber taraftarlar da ayağa kalkarak ilk 1 dakika boyunca genç basketbolcuya destek için alkış tuttu.

BURSA (AA)

YORUM YAZ