MENÜ

Fransa'nın kralı PSG!

Paris Saint Germain, Fransa Süper Kupası finalinde Olymqique Lyon'u 2-0 yendi ve üstüste 3. kez kupayı müzesine götürdü.

Fransa'nın kralı PSG!

Kanada'nın Montreal kentinde oynanan Fransa Süper Kupası maçında gülen taraf Paris Saint Germain oldu. Fransa'da Ligue 1'de son üç yılın şampiyonu PSG, Olympique Lyon'u 2-0 yendi, kupanın sahibi oldu. PSG, Fransa Süper Kupası'nda Lyon'u 2-0 mağlup ederek üst üste 3. kez kupayı müzesine götürdü.

PSG, 11. dakikada kaleye ilk şutunda golü buldu. David Luiz'in ceza sahası sağ içinde altıpas içine orta şut karışık vuruşunda arka direkteki Serge Aurier kafayı vurdu, top Lyon ağlarıyla buluştu ve PSG 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra üstünlüğünü sürdüren son şampiyon PSG, 17. dakikada skoru 2-0 yaptı. Aurier'in harika pasında Zlatan Ibrahimovic ceza sahasında topla buluştu, sert vuruşunda kaleci Lopes topu çeldi ve topu önünde bulan Edinson Cavani, sert vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve PSG, 2-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıda 64. dakikada Lyon'da Maxime Gonalons kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Paris Saint Germain, Fransa Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

Daha önce 1995, 1998, 2013 ve 2014 yıllarında kupaya uzanan PSG, toplamda 5. defa mutlu sona ulaştı. Olympique Lyon 11. kez boy gösterdiği kupayı 8 kez ile en fazla kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ