Fransa-Paraguay: Saha ringe döndü yumruk ve tekmeler havada uçuştu! Mbappe çıldırdı 'Pisleşmemiz gerekiyorsa pisleşiriz'
05 Temmuz 2026, Pazar 10:48Güncelleme Tarihi:

2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Fransa ile Paraguay karşı karşıya geldi. Philadelphia Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Fransa’ya galibiyeti getiren golü 70. dakikada penaltıdan Kylian Mbappe kaydetti.

Turnuvadaki gol sayısını 7’ye çıkaran Mbappe, Dünya Kupası tarihindeki 19. golüne ulaştı. Fransız yıldız, Dünya Kupası’nda milli takım formasıyla Thierry Henry, Olivier Giroud, Zinedine Zidane ve Karim Benzema’nın toplam gol sayısını yakaladı. Sahadan 1-0 galip ayrılan Fransa, çeyrek finalde Fas ile karşı karşıya gelecek.

Paraguay'ın sert savunmasıyla Fransa'ya zor anlar yaşattığı mücadelede yaşananlar geceye damgasını vurdu. En büyük tepkiyi ise maçın Özbek hakemi Ilgiz Tantashev gördü. Tantashev, gergin maçta Paraguay hiç kart göstermeyerek dikkat çekti ve büyük tepki topladı.

CARERES, MBAPPE'YE TEKME ATTI
Paraguaylı oyuncu Caceres, yerde kaldığı bir pozisyon sonrası Mbappe'nin dizine doğru hafif bir tekme atarken görüntülendi. Özbek hakem Ilgiz Tantashev, bu pozisyonda karta başvurmadı ve büyük tepki gördü. Fransız oyuncular bu pozisyonda kart bekledi.

OLISE-GALARZA GERGİNLİĞİ
Olise ile Galarza arasında gerginlik yaşandı. Olise, maç içinde gergin tahrik edici hareketlerde bulunan Galarza'yı iterek gerginliğe sebep oldu. Hakem, Olise'yi sarı kartla cezalandırdı.

GALARZA'DAN, KOUNDE'YE YUMRUK
Sonrasında Galarza, koşu sırasında rakibi Kounde'nin yüzüne hamle yaparken görüntülendi. O anlarda yerde kalan Kounde faul bekledi ancak oyun devam etti. Fransız futbolcular bu pozisyon sonrası da hakeme büyük tepki gösterdi. Galarza bu pozisyonda da kart görmedi.

MAÇ SONU HAREKETİ OLAY OLDU
Mbappe ise maç sonu yaptığı hareketle gündem oldu. Gergin geçen maçın ardından Paraguay kalecisi Orlando Gill, Kylian Mbappe'ye elini uzattı. Ancak maç boyunca yediği tekmelerle sabrı taşan Mbappé, kendisine uzatılan eli sıkmayı reddetti. Gill’in elini havada bırakan 27 yaşındaki yıldız forvet, rakip kalecinin yüzüne bakıp manidar bir şekilde gülerek yanından yürüyüp gitti. Gill, bu hareket sonrası Mbappe'ye top fırlattı.

Maç sonu röportajına çıkan Mbappe, olaylı maç hakkında bir o kadar olay yaratan ifadeler kullandı:

"Buraya çıkıp sadece şık futbol oynayacağımızı sandılar. Ama biz sadece hücum eden bir takım değiliz; oyunun her yönünü oynarız. Gerekirse sertleşir, kirli mücadeleden de kaçmayız. Pislik yapmamız gerekiyorsa yaparız. Bizim burada smokin giyerek oynayacağımızı zannettiler. Paraguay bizim sineceğimizi düşündü ancak öyle olamaz. Biz kirli futbolu oynamayı da biliriz. Hatta bu alanda bile onlardan iyi oynarız. Sahaya çıktık, kazandık. Söylenecek başka da bir şey yok."

Orlando Gill ise Mbappe'nin elini sıkmaması hakkında şöyle konuştu " "Mbappe'yle sadece selamlaşmak istemiştim ama sanki o an bir yerleri kalktı. Yüzüme bile bakmadı, sadece gülüp geçti. Biz Güney Amerika'da bu tarz sertliklere, temaslı oyuna alışkınız; görünen o ki onlar pek alışık değil. Biz de sahada tam olarak bunu hissettirmek istedik."

Paraguay Milli Takımı Teknik Direktörü Gustavo Alfaro da maç sonu röportajına katılan isimlerden biri oldu. Alfaro da oldukça sert ifadeler kullandı:

"Bugün o penaltı olmasaydı bize gol atamazlardı. Bu yüzden galibiyeti o şekilde kutladılar ve maçın sonunda zaman geçirmeye başladılar. Fransa'nın maçları genellikle 60 dakikada bitiyordu. Bize karşı bunu yapamadılar. Penaltıyla gol atabildiler. Biz 16 yıl sonra Dünya Kupası'na geldik ve Rusya'da dünya şampiyonu, Katar'da ise finalist olan bir rakiple karşılaştık."

"Altın Top için savaşan oyunculara, Dünya Kupası'nın gelmiş geçmiş en golcü ismine karşı; babalarını tanımamış ve çok ağır dramlar yaşamış çocuklar olarak sahaya çıktık. Mesela kalecimiz Gill… Bir maaş almayalı kaç yıl olduğunu biliyor musunuz? Peki kızının hayatını kurtarabilmek için kıyafetlerini sattığını? Dünyadaki hangi takım onun gibi bir kaleciyi istemez ki?"



YORUMLAR