MENÜ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'da futbol sezonlarının sonlandırılmasını istiyor

Corona virüs salgını nedeniyle Ligue 1 ve Ligue 2'de 2019-20 sezonlarının iptaline karar veren Fransa'da cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı görüşmelerde diğer Avrupa ülkeleri İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya'nın da sezonları iptal etmesini istiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'da futbol sezonlarının sonlandırılmasını istiyor

Fransa, corona virüs salgını nedeniyle Ligue 1 ve Ligue 2'de 2019-20 sezonunun iptaline yönelik karar vererek Avrupa'da bunu ilk uygulayan ülkelerden Hollanda'ya katıldı.

Haberin Devamı

Fransa'da futbol kulüpleri; Premier Lig, La Liga, Serie A takımları gibi Mayıs ayında antrenmanlara dönüş yapmayı planlıyorlardı. Fakat Le Parisien'e göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tüm Avrupa ülkelerinden sezonları iptal etmeleri yönünde bir talepte bulundu.

Fransa'da spor bakanı Roxana Maracineanu'nun İtalya ve Almanya'daki bakanlarla görüştüğü, İspanyol bakanlarla da görüşmelerde bulunacağı belirtildi. İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora'nın da, "Serie A'nın yeniden başlaması için önümüzdeki yol giderek daralıyor. Eğer kulüp başkanlarından biri olsaydım önümüzdeki sezona odaklanırdım" sözlerinin de bu görüşmeden kaynaklı olduğu belirtiliyor.

YORUM YAZ