MENÜ

Fransa-Almanya maçı sırasında bombalı saldırı! 175 ölü...

Fransa terör saldırılarıyla sarsıldı. Fransa - Almanya hazırlık karşılaşmasının oynandığı Stade de France yakınlarında da bombalar patladı. Bombanın sesleri maç esnasında da net şekilde duyuldu. Takımlar iki saat saat, binlerce seyirci ise daha fazla statta mahsur kaldı.

Fransa-Almanya maçı sırasında bombalı saldırı! 175 ölü...



Dünya futbolu
nun iki devi Fransa ile Almanya'nın Stade de France'da karşı karşıya geldikleri maç sırasında Paris'te çeşitli noktalarda canlı bomba saldırıları yaşandı.

Meydana gelen saldırılarda yaklaşık 175 kişinin hayatını kaybettiği daha fazlasının da yaralı olduğu öğrenildi. 100 kişi Bataclan adındaki konser salonunda rastgele ateş açılmasıyla hayatını kaybetti.

Paris savcılığı: 8 saldırganın katliamı gerçekleştirdiğini bunların 7'sinin intihar bombacısı olduğunu açıkladı.

Stade de France'da maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, özel ekip ve korumalarla kısa sürede stattan çıkarıldı ve bölgeden uzaklaştırıldı. Bu arada Hollande, G-20 zirvesi için yapacağı Antalya ziyaretini de erteledi.

Saldırılardan en kanlısı, Paris'teki bir rock konseri sırasında gerçekleşti.



Yaklaşık 1500 kişinin olduğu Bataclan konser salonuna saldıran silahlı kişiler, önce el bombaları attı ardından da içeri girerek yüzlerce kişiyi rehin aldı. Saldırganlar, rehin aldıkları kişilerden birçoğunu öldürürken; onlarca kişi de terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Yetkililer, konser salonundaki saldırıda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kentin diğer beş noktasına düzenlenen saldırılarda ise yaklaşık 40 kişi hayatını kaybetti.

Paris Başsavcısı Francois Molins saldırganların etkisi hale getirildiğini söyledi.

İKİ AYRI PATLAMA

Stade de France yakınlarında da iki patlama meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın olduğu sırada Almanya ve Fransa arasında maç yapılıyordu. BBC muhabirinin aktardığına göre yerde yaralı yada ölü en az 10 kişinin yattığı aktarıldı.

Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateş açıldı. Polisin olay yerine ulaştığı ve çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Polis güvenlik nedeniyle çevredeki restoranları boşalttı.

Fransa ile Almanya arasında oynanan maçı izlemeye giden taraftarlar statta tutuldu. Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'ın hemen yakınında da patlama olması nedeniyle maça gelen taraftarlar statta tutulurken, Paris sokaklarında adeta sıkıyönetim uygulandı.



'SOKAĞA ÇIKMAYIN' UYARISI

Fransız polisi saldırıların ardından güvenlik önlemlerine ilişkin uyarılarda bulundu. Polis tüm Fransa halkına gerekli olmadıkça sokağa çıkılmaması için uyarıda bulundu.

Bomba ihbarı yapılmıştı


Almanya polisi maçtan saatler önce gelen ihbarlar sonrası özel eğitimli köpeklerle Almanya'nın kamp yaptığı otelde bomba araması yapmış, otel ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri almıştı.

Galatasaraylı Lukas Podolski ve Beşiktaşlı Mario Gomez'in de bulunduğu Almanya kafilesi de otelden tahliye edilerek Roland Garros tenis turnuvasının oynandığı tesislerde bekletilmişti.

Fransa'daki Türk sporcular panik halinde

Stadı sabaha karşı terk ettiler

Fransa ile başkent Paris’te hazırlık maçı yapan Almanya Milli Takımı’nın, kentte meydana gelen saldırıların ardından stattan sabaha karşı ayrıldığı aktarıldı.

Alman Haber Ajansı’nın haberine göre, Almanya Milli Takımı karşılaşmanın bitiminden 2 saat sonra da maçın oynandığı "Stade du France’dan" çıkmadı.

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ve oyuncuların, soyunma odasında ve stadın koridorlarında bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan, Alman delegasyonun en hızlı şekilde ülkeden ayrılmak istediği de belirtildi.



Löw, karşılaşma sonrasında Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’ye yaptığı açıklamada, karşılaşmanın kendisi için arka planda kaldığını belirterek, "Hepimiz sarsıldık ve şoke olduk" ifadesini kullandı.

Alman ekibinin güvenlik sorumlusu Hendrik Grosse Lefert de Fransız makamları, Fransa Futbol Federasyonu ve olay yerinde bulunan Alman güvenlik birimleriyle yakın işbirliği içinde olduklarını dile getirerek, "Oyuncular da olayın bilincinde ve hepsi çok gergin. Durumun daha da tehlikeli hale gelmemesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

AA


İŞTE KARE KARE PARiS'TE YAŞANANLAR


Haberin Devamı
YORUM YAZ