MENÜ

Fransa - Almanya maç sonucu: 2-1

UEFA Uluslar Ligi A Ligi 3. maçında Fransa, Stade de France'da konuk ettiği Almanya'yı 2-1 mağlup etti. Hollanda'ya 3-1 kaybeden Almanya Fransa mağlubiyetiyle 2000 yılından bu yana ilk kez üst üste 2 resmi maç kaybetti.

Fransa - Almanya maç sonucu: 2-1

Son Dünya Kupası Şampiyonu Fransa, Uluslar Ligi'nin 3. haftasında Almanya'yı Stade de France Stadyumu'nda konuk etti.

Haberin Devamı

Almanya Uluslar Ligi'ndeki ilk golünü henüz 14. dakikada Toni Kroos'un penaltısıyla bulsa da üstünlüğü korumayı başaramadı.

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Fransa, ikinci yarıda oyunun kontrolünü eline aldı ve 62. ve 70. dakikada Antoine Griezmann'ın ayağından bulduğu gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından lider Fransa puanını 7 puana yükseltirken henüz galibiyeti olmayan Almanya 1 puan ile son sırada kaldı.

Son 6 maçta sadece 1 kez

Fransa'ya 2-1 kaybeden 2000 yılından bu yana ilk kez üst üste 2 resmi maç kaybeden Almanya, Dünya Kupası'nda Meksika'ya 1-0, Güney Kore'ye 2-0 mağlup olurken İsveç'i 2-1'le mağlup etmişti.

UEFA Uluslar Ligi'nde Almanya, şu ana dek oynadığı karşılaşmalarda Fransa ile golsüz berabere kalmış ve tarihinde ilk kez Hollanda'ya 3 farkla mağlup olmuştu. Almanya, böylece 6 maçından sadece 1 galibiyetle ayrılmış oldu.

Haberin Devamı

Löw topun ağzında

2018 Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan ve henüz UEFA Uluslar Ligi'nde galibiyet elde edemeyen Almanya'da teknik direktör Joachim Löw topun ağzında. Löw'den galibiyet ya da en azından beraberlik bekleniyordu. Fransa mağlubiyeti deneyimli teknik adamın kovulmasına yol açabilir.

YORUM YAZ