MENÜ

Fransa Açık'ta şampiyon Ashleigh Barty

Fransa Açık’ın (Roland Garros) tek kadınlar finalini, Çek Marketa Vondrousova’yı 2-0 yenen Avustralyalı Ashleigh Barty kazandı. Çek Vondrousova’yı 2-0 mağlup eden Avustralyalı Barty kariyerindeki ilk Grand Slam zaferini elde etti.

Fransa Açık'ta şampiyon Ashleigh Barty

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Fransa Açık’ın (Roland Garros) tek kadınlar finalinde, 8 numaralı seribaşı Barty ile dünya 38 numarası Vondrousova karşılaştı. İki genç tenisçinin final mücadelesine etkili servislerle başlayan Barty, oyunu erken kontrolü altına aldı ve sert "backhand"lerinin de yardımıyla ilk seti, 28 dakika içinde 6-1 kazandı. İkinci sete de rakibinin servisini kırarak başlayan 23 yaşındaki Barty, oyunun başında 2-0 öne geçerek skor avantajı yakaladı. Maça ısınan 19 yaşındaki Vondrousova, uzun rallilerden galip ayrılarak rakibini zorlamasına rağmen servisini kırmayı başaramadı ve Avustralyalı Barty, seti 6-3, finali ise 2-0 kazanarak şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Fransa Açıkta şampiyon Ashleigh Barty

Senenin ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık’a çeyrek finalde veda eden Ashleigh Barty, Fransa Açık’ta ise kupaya uzanarak kariyerinin en iyi derecesini elde etti. Marketa Vondrousova ise kariyerinde ilk kez finale kaldığı grand slam turnuvasında şampiyon olma fırsatını kaçırdı.

YORUM YAZ