MENÜ

Fotis Katsikaris, Utah Jazz'da yardımcı antrenör oldu

Yunan koç Fotis Katsikaris, NBA takımı Utah Jazz ile yardımcı antrenörlük görevi için anlaşma sağladı.

Fotis Katsikaris, Utah Jazz'da yardımcı antrenör oldu

Fotis Katsikaris kariyerine NBA’de devam ediyor... NBA’de Avrupalı oyuncu ve koçların sayısının giderek arttığı dönemde o isimlere bir yenisi eklendi.

Eurohoops kaynaklarının edindiği bilgiye göre, Yunan koç Fotis Katsikaris, Utah Jazz ile yardımcı antrenörlük görevi için üç yıllık anlaşma sağladı.

Başantrenör Quin Snyder’ın yardımcılığını yapacak olan Katsikaris, bir NBA takımında görev yapacak ilk Yunan koç olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Daha önce bir başka NBA ekibi Phoenix Suns da Sırp koç Igor Kokoskov ile başantrenörlük görevi için anlaşma sağlamıştı.

Ayrıca İtalyan koç Ettore Messina’nın ismi de birçok NBA takımıyla başantrenörlük görevi için anılmış, hatta deneyimli çalıştırıcı bu yıl NBA playofflarında koç Gregg Popovich’in eşinin vefatı üzerine San Antonio Spurs‘ün başında Golden State Warriors karşısında görev yapmıştı.

51 yaşındaki Katsikaris Rusya, İspanya, Yunanistan ve İsrail’de farklı kulüplerde koçluk yaptı ve 2013 yılında Bilbao’yu finale taşımasının ardından EuroCup’ta Yılın Koçu seçilme başarısı gösterdi.

Deneyimli çalıştırıcı ayrıca 2014 Dünya Şampiyonası, 2015 EuroBasket ve 2016 Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde de Yunanistan Milli Takımı’nı çalıştırdı.

EuroHoops

Haberin Devamı
YORUM YAZ