MENÜ

Fortnite geçtiğimiz finansal turda tam tamına 1.25 milyar dolar kazandı

Epic Games, yeni yatırımcıları sayesinde 1.25 milyar dolar fon elde etti.

Fortnite geçtiğimiz finansal turda tam tamına 1.25 milyar dolar kazandı

Son dönemin en popüler oyunu Fortnite‘ın yapımcısı Epic Games, geçtiğimiz finansal turda tam 1.25 milyar dolar gelir elde ederek oyunların gücünü kanıtladı.

Haberin Devamı

Epic Games, yeni yatırımcıları Vulcan Capital, aXiomatic ve beş başka firma sayesinde tam 1.25 milyar dolar fon kazandı. Diğer firmalardan gelen bu yatırımlar oyunun geliştirilmesinde ve daha da büyümesinde büyük rol oynayacak.

Fortnite’ın şu an dünyadaki en popüler oyun olması, Epic Games’i de sektördeki en önemli firma haline getiriyor. Espor ve oyun sektöründe en fazla kazanan firmalar arasında zirvede yer alan Epic Games, hisselerinin de azınlık bir bölümünü satarak 1.25 milyar dolar fon sağladı. Hisselerin çoğunlu ve şirketin kontrolü halen CEO Tim Sweeney’in elinde.

Şirketin yeni ortaklarından biri olan KKR direktörü Ted Obwerager yaptığı açıklamada; “Epic Games, şirketin vizyoner liderliği altında interaktif eğlence için modeli değiştirdi. Epic’in kendisini işine adamış çalışanlarını desteklemek ve tutkulu bir geliştirici kadrosuna sahip ve her şeyin tam merkezinde olan Epic Games’i desteklemek için çok heyecanlıyız.” dedi.

Haberin Devamı

Yeni yatırımcı firmaların sektörleri teknoloji, eğlence, spor ve espor sektörleri arasında değişiyor. Espor ve oyun sektörünün son yıllardaki inanılmaz yükselişi, diğer sektörlerdeki firmaların da dikkatini çekmeyi başardı. Bloomberg’in Milyarder Endeksi’ne göre , Temmuz ayında Epic 5 ile 8 milyar dolar arasında değerlendi. Şirketin Fortnite’den 2 milyar dolar gelir getireceği tahmin ediliyor. (playerbros)

YORUM YAZ