MENÜ

Formula 1'e 7 milyar Euro'luk teklif

Amerikan emlak kralı Stephen Ross, ismi açıklanmayan Katarlı bir şeyhle birlikte otomobil yarışları turnuvası "Formula 1"i 7 milyar euro karşılığında almak için harekete geçti.

Formula 1'e 7 milyar Euro'luk teklif

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ın haberine göre, 75 yaşındaki emlak kralı Stephen Ross, Katar merkezli bir yatırım şirketiyle birlikte "Formula 1"i satın almayı planlıyor.

2008 yılında Amerikan futbol takımı Miami Dolphins'i satın alarak spor alanına yatırım yapan Stephen Ross, "Formula 1"in yüzde 35.5'ini Londra merkezli yatırım şirketi CVC Capital'dan, yüzde 5'ini de Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone'den satın almayı hedefliyor.

Amerikan emlak kralı Stephen Ross ve ismi açıklanmayan Katarlı şeyhin 7 milyar euroluk teklifi önümüzdeki haftalarda yapacağı belirtildi.

Ecclestone görevine devam edecek

Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone'ın tüm payını ABD ve Katar'a satması durumunda bile, Formula 1'in şu anki başkanının görevinin başında kalacağı ifade ediliyor. Ecclestone'ın yeni göre, "Formula 1"i Çin ve ABD'de popüler yapmak olacak.

Katar "Formula 1" de satın alarak dünya sporunda söz sahibi olmayı hedefliyor. Fransız futbol kulübü Paris St. Germain, Katar tarafından satın alınmıştı.

(Ntv)

Haberin Devamı
YORUM YAZ