MENÜ

Formula 1 yarışlarında 'Grid kızları' dönemi kapanıyor

Formula 1 yarışları öncesinde, pilotların başlama sinyalini beklediği alanda toplanan ve ‘gird kızları’ olarak adlandırılan hostesler artık olmayacak.

Formula 1 yarışlarında 'Grid kızları' dönemi kapanıyor

Motor sporlarının en çok izleneni olan Formula 1 yarışları öncesinde pilotların start sinyalini beklediği alanda toplanan ve ‘grid kızları’ olarak adlandırılan hosteslerin artık pistlerde olmamasına karar verildi. Formula 1 Ticari Operasyonlar Direktörü Sean Bratches, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl boyunca hangi alanlarda güncellemeler yapılabileceğini inceledik. Motor sporlarının ruhuyla daha iyi örtüşen değişikliklerin gerekli olduğu kararına vardık” dedi.

‘Hayranlara uygun değil’

Bu kararın devrim niteliğinde olduğunun altını çizen Bratches, “Grid kızları her ne kadar Formula 1 Grand Prix’leri ile özdeşleşmiş bir şey haline gelmiş olsa da, bu geleneğin markamızın temsil ettiği değerlerle örtüşmediğini düşünüyoruz. Aynı zamanda bu uygulamanın Formula 1’in hayranları açısından da uygun olmadığını tespit ettik” ifadelerini kullandı. Formula 1’de, 2018 sezonu 25 Mart’ta Avustralya’da düzenlenecek olan Melbourne Grand Prix’i ile başlayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ