MENÜ

Forlan için rekor ücret

Aslan devreye girince önlem alan Madrid Yönetimi, Uruguaylı'nın yıllığını 4.5 milyon Euro'ya çıkardı. Forlan, kulüp tarihinin en çok kazanan futbolcusu olurken, sözleşmesine bir de özel madde konuldu.

Forlan için rekor ücret

Gelecek sezonun transfer çalışmalarını şimdiden yapan ve tüm yatırımlarını Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanacak Şampiyonlar Ligi maçlarını düşünerek planlayan Galatasaray Yönetimi, Atletico Madrid’in golcüsü Diego Forlan için harekete geçmişti. Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel bu doğrultuda İspanya’ya çıkarma yapmaya hazırlanırken, menacerler vasıtasıyla gerçekleşen görüşmeler sonrası, İspanyol kulübünün Forlan’ı kaptırmamak için önlem aldığı ortaya çıktı. Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden AS, daha önce senede 3 milyon Euro alan Uruguaylı golcünün yıllık ücretinin 4.5 milyon Euro’ya yükseltildiğini, bu paranın kulüp tarihinde bir rekor olduğunu okurlarına duyurdu. Madrid Yönetimi, Galatasaray devreye girmeden önce takımda en çok parayı Arjantinli yıldızı Sergio Agüero’ya ödüyordu.

Haberin Devamı

36 milyona serbest
Forlan’ın 2013 yılına kadar olan mukavelesi yenilenirken, sözleşmeye bir de özel madde konuldu. Buna göre 30 yaşındaki futbolcunun bonservisine 36 milyon Euro ödenmesi halinde serbest kalacak. Galatasaray cephesinde ise pes etme gibi bir durum söz konusu değil. Bilindiği üzere İspanya’da kulüplerin ödediği maaşların büyük bir kısmı devlete vergi olarak geri dönüyor. Sarı-Kırmızılılar ise Forlan için yıllık 5 milyon Euro ücreti gözden çıkarmış durumda. Rijkaard faktörü ve Şampiyonlar Ligi’nde en az yarı final gibi hedefler de düşünüldüğünde, bu iş burada bitmeyecek gibi görünüyor.

YORUM YAZ