MENÜ

Fırtına seriye bağladı: 2-0

Ordu ve Eskişehir galibiyetleriyle sıkıntılı bölgeden uzaklaşan Trabzonspor, dün de Gençlerbirliği'ni devirdi, bu sezon ilk kez 3'te 3 yaptı. Bordo-Mavililer'e nefes aldıran golleri Halil Altıntop ve Olcan adın attı. Tolunay Kafkas'ın öğrencileri bir anda ilk 5 hesaplarına başlarken, takım kupa yolunda da rahatladı

Fırtına seriye bağladı: 2-0

Haberin Devamı

Özlenen tablo

Ligde ilk defa peş peşe 3. galibiyet alınmış, tehlike hattından uzaklaşmış, özellikle ilk yarıda sezonun en etkili futbollarından birini oynamış bir Trabzonspor... Bordo-Mavili taraftarlar daha ne ister ki! Dün akşam özlenen bir tablo vardı sahada. Bordo-Mavililer, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’yi yenerek şampiyonluk yolunda ağır bir darbe vuran Gençlerbirliği karşısında 2- 0’lık rahat bir galibiyet aldı. Herhalde Tolunay Kafkas bile böylesi bir maç beklemiyordu. Bu galibiyet gösterdi ki Trabzonsporlu oyuncuların üstündeki baskı, son haftalarda gelen güzel sonuçlarla artık tamamen kalkmış durumda. Hâl böyle olunca, daha rahat oynamaya başladılar ve gerçek potansiyellerine yaklaşmaya başladılar.

Halil Altıntop dünkü maçta da gösterdi ki kesinlikle bu takımın ilk forvet tercihi olmalı. Paulo Henrique’nin adeta uyutan futbolunun aksine, sürekli savunmaya baskı yapıyor, rahatsız ediyor. Topu iyi şekilde kullanıyor. Dün de golünü attı. Onun için de zor bir sezondu ancak Halil çok kritik haftalarda form yakalamayı başardı. Gençlerbirliği, sezonun ilk yarısında rakibine 4-0 yenilirken de beklenenden kötü oynamıştı. Dün akşam da beklentilerin altında kaldı. Belki Fenerbahçe galibiyetinin rehaveti, belki de rakibin beklemedikleri kadar iyi oynaması...kötü bir futbol sergilediler ve puanı hak edecek hiçbir şey yapamadılar.

Maçtan dakikalar

4. dakikada ceza sahası içerisinde topu iyi kontrol eden Adrian, yakın mesafeden topu dışarı yolladı.

20. dakikada soldan gelişen atakta Yasin topu içeri çevirdi. Olcan, altı pasın üstünde müsait durumda topu üstten auta attı.

22. dakikada Bu kez sağdan gelişen atakta Olcan içeri çevirdi, Adrian’ın vuruşunda kaleci Ramazan gole izin vermedi.

33. dakikada soldan gelişen atakta Cech’in içeriye yaptığı güzel ortada Halil topu kafayla ağlara gönderdi: 1-0.

45+1. dakikada sağ taraftan yapılan ortaya Vleminckx çok sert vurdu, Onur müthiş bir kurtarış yaptı.

53. dakikada Adrian’ın uzaktan şutu az farkla dışarı gitti.

90. dakikada Trabzonspor Olcan Adın’la kontratağa çıktı. Yaklaşık 40 metre topu süren başarılı oyuncu, ceza sahasına girer girmez sol ayakla plase vuruş yaptı ve arka köşeden golü attı: 2-0.

Arda Erol

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ