MENÜ

Fırtına gibi golcü Vleminckx

Gençlerbirliği'nin Ocak ayında Club Brugge'dan kiraladığı Björn Vleminckx, attığı gollerle transferin gözdesi haline geldi. Tolunay Kafkas, Belçikalı forvetin alınması için yönetime rapor verdi.

Fırtına gibi golcü Vleminckx

Bu sezon gol yollarında büyük sorun yaşayan Trabzonspor, transfer döneminde iyi bir forvet alarak bu sıkıntıyı çözmek istiyor. Tolunay Kafkas, golcü arayışlarına şimdiden başladı. Sorunu çözecek ismi Türkiye’de buldu: Björn Vleminckx... Gençlerbirliği’nin Belçika’nın Club Brugge takımından kiraladığı 27 yaşındaki forvet, daha ilk maçında 4 gol birden atarak dikkatleri üzerine çekmişti. Belçikalı oyuncu, kısa sürede birçok Süper Lig takımının transfer listesine girdi. Tolunay Kafkas da Vleminckx’in transfer edilmesini istedi. Bordo-Mavili Yönetim, bu işi bitirmek için kolları sıvadı. Golcü oyuncunun bonservisi Club Brugge’da olmasına rağmen satın alma opsiyonu Gençlerbirliği’nde. Başkent temsilcisi, 2 milyon Euro’yu verip Vleminckx’in bonservisini almayı planlıyor. Bu nedenle Sadri Şener, Belçika ekibiyle değil İlhan Cavcav’la pazarlık masasına oturacak.

Cavcav altın buldu

Yıllardır uygun maliyetlerle transfer ettiği futbolcuları astronomik rakamlara büyük takımlara satmasıyla ünlenen İlhan Cavcav, Vlemincx’ten de iyi bir gelir elde etmeyi planlıyor. Cavcav’ın, 2 milyon Euro ödeyerek kadrosuna katacağı oyuncu için kapıyı 4 milyon Euro’dan açması bekleniyor. Sadri Şener ise bir miktar paranın yanı sıra Kafkas’ın kadroda düşünmediği yabancı oyunculardan ikisini takas olarak teklif etmeyi planlıyor.

Maliyeti 450 bin TL getirisi 4 milyon TL

Vleminckx, ligde 9 karşılaşmada forma giydi. İlk maçına Antalya deplasmanında çıkan Belçikalı oyuncu 4 gol birden attı, Gençlerbirliği 5-3 kazandı. 3-1’lik Mersin karşılaşmasında ise takımının ilk golünü kaydetti.

1-0 kazanılan Galatasaray deplasmanında da sahneye çıkan isim Vleminckx oldu. 27 yaşındaki forvet son olarak Karabükspor maçında 89. dakikada ağları sarstı ve takımının 2-1 galip gelmesini sağladı. Gençlerbirliği, onun gol attığı tüm maçları kazandı.

450 bin TL maliyetle kiralanan Vleminckx’in attığı gollerle Başkent temsilcisi yayın gelirinden tam 4 milyon TL’yi kasasına koydu!

Haberin Devamı
YORUM YAZ