MENÜ

Finallere uçuş sürüyor

Avrupa Şampiyonası'nda bitime 1 maç kala finallere gitmeyi garantileyen takımlar geceyi kayıpsız geçti. İngiltere bileti kaparken, son maça kalan gruplarda tansiyon iyice yükseldi.

Finallere uçuş sürüyor

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde E Grubu’nda finallere gitmeyi garantileyen Hollanda, sahasında Moldova engelini 1-0’la geçti. Portakallar’a zaferi getiren golü, 40. dakikada Huntelaar attı. İsveç, Finlandiya’yı rakip sahada Larsson ve Olsson’la 2-1 mağlup etti. İsveç’te Elmander’in de forma giydiği maçta ev sahibini golü, Toivio’dan geldi. B Grubu’nda lider Rusya, deplasmanda Slovakya’yı, 71’de genç yıldızı Dzagoev’in sayısıyla devirdi: 0-1. Ruslar böylece grubu birinci bitirme şansını yükseltti. Ancak her şey son maçlarda belli olacak. Bu grubun dikkat çeken ekibi Ermenistan, Makedonya’yı konuk ettiği mücadeleden Pizzeli, Mkhitaryan, Ghazaryan ve Sarkisov’un sayılarıyla galip ayrıldı. Heyecanın bitmediği D Grubu’nda Bosna Hersek, Lüksemburg’u 5-0’la yıktı. Bosna’yı zafere, Dzeko, eski Galatasaraylı Misimovic (2), Pjanic ve Medunjanin taşıdı.

Haberin Devamı

İtalyanlar aynen devam

Romanya da, Mutu’nun iki golüyle 2 kez öne geçtiği mücadelede Belarus’un Kornilenko ve Dragun’la attığı sayılara engel olamadı. C Grubu’nda bileti daha önceden kapan İtalya, Sırbistan’la 1-1 berabere kalıp, namağlup unvanını sürdürdü. İtalyanlar Marchisio’nun golüyle öne geçti. Sırplar’a dengeyi İvanovic’le sağladı: 1-1. F Grubu’ndaki zirve kapışmasında Yunanistan, Hırvatistan’ı Samaras ve Gekas’la vurdu: 2-0. Komşumuz bitime 1 maç kala, rakibinden liderliği aldı. G Grubu’nda İngiltere, Karadağ ile 2-2 berabere kalıp, finalleri garantileyen takımlar arasına adını yazdırdı. I Grubu’nda bir başka bileti kapan ekip İspanya, Çek Cumhuriyeti’ni Mata ve Alonso ile 2-0 yendi.

YORUM YAZ