MENÜ

'Finalde iki Türk takımı olsun'

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Oyuncusu Yasemin Horasan, Galatasaray'la finalde karşılaşmak istediklerini söyledi.

'Finalde iki Türk takımı olsun'

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finali’nde mücadele edecek Fenerbahçe’nin oyuncularından Yasemin Horasan, organizasyonda yer alacak diğer Türk takımı Galatasaray ile finalde karşı karşıya gelmeyi umduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sekizli Final’le ilgili soruları yanıtlayan Yasemin, iki Türk temsilcisinin aynı anda finallerde olmasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, organizasyonun iki Türk ekibin finaline sahne olmasını istediğini ifade etti.

Şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Fenerbahçeli oyuncu, şöyle konuştu: "Türkiye’de kadın basketbolunun yükselişinin ardından iki Türk takımının Sekizli Final’de olması büyük bir gurur kaynağı. Onların da (Galatasaray) kaliteli bir takımları var ve kendi gruplarında ellerinden gelen mücadeleyi verecekler. Gruptan sonra çaprazdan karşılaşma ihtimalimiz var. Umuyorum ki finale kadar karşılaşmayız, iki Türk takımı finalde olur. Ama tabii ki bizim hedefimiz finale kalıp şampiyon olmak. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umuyorum ki her şey yolunda gider."

Haberin Devamı

"Derbi galibiyeti moral oldu"

Yasemin Horasan, Galatasaray’a karşı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde elde ettikleri derbi galibiyetinin, Sekizli Final öncesi kendileri adına iyi bir moral olduğunu söyledi.

Sekizli Final’de ilk hedeflerinin bulundukları B Grubu’nu ilk sırada tamamlamak olduğunu belirten Yasemin, "Avrupa’nın en iyi 8 takımı bir araya geliyor. Hedefimiz şampiyonluk. Grupta üst üste 3 zorlu maç oynayacağız. Ardından inşallah grubu birinci tamamlayıp üst turlara çıkacağız. Zorlu olacak ama özellikle Türkiye’de derbiyi kazandıktan sonra, bu tip yüksek seviyedeki bir maçtan kazanarak çıkıp oraya moralle gitmemizin bizi olumlu yönde etkiletiğini düşünüyorum. Bu yüksek seviyeyi koruyup, iyi oyunumuzu ve birlikteliğimizi bir araya getirip camiamız için mutluluklar yaşatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Yeterli tecrübeye sahibiz"

Sekizli Final’de kısa süre içinde önemli maçlara çıkacaklarını hatırlatan Yasemin Horasan, sahip oldukları tecrübeyle üstesinden gelebileceklerini ifade etti.

Son 8 takımın da aynı hedef için finallerde bulunduğunu kaydeden Yasemin, her ekibin mücadele gücünü bir adım daha yukarıya çekeceği için maçların zorlu geçeceğini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Gruplarda oynadığımız maçların telafisi vardı ancak Sekizli Final’de telafisi yok. Adım adım gidip şampiyon olmak istiyoruz. Konsantrasyon, takım birlikteliği çok önemli. Kısa süre içinde önemli maçlara çıkacağız. Bunun da fiziksel ve mental yorgunluğu olacak. Her maçın ardından, diğerine kısa zaman içinde konsantre olmak zorundayız. Bunu da yapabilecek tecrübeye sahibiz."

AA

YORUM YAZ