MENÜ

'Final inancımız yüksek'

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, bu sezon Avrupa’da 3 ayrı kupada 10 takımla yola devam etmenin gururunu yaşadıklarını belirtip, “Takımlarımız mücadeleyi bırakmıyor. Final oynayacaklarına olan inancımız yüksek” dedi.

'Final inancımız yüksek'

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 3 ayrı kupada sezona 12 takımla başlayan Türk voleybolu, 10 takımla mücadelesini sürdürüyor. Halkbank’ın elendiği CEV Şampiyonlar Ligi’nde grup etapları tamamlanırken, erkeklerde 12’li, kadınlarda 6’lı Play-Off’lar oynanacak. Erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Arkas Spor, kadınlarda ise Eczacıbaşı VitrA, Fenerbahçe ve VakıfBank, tur atlama mücadelesi verecek.

CEV Kupası çeyrek finalinde, erkeklerde Fenerbahçe, kadınlarda Galatasaray, rövanş karşılaşmalarında yarı finale yükselmek için ter dökecek. Çanakkale Belediyespor’un 2. turda elendiği ve yarı final etabının başladığı Challenge Kupası’nda da erkeklerde Galatasaray HDI Sigorta ve Ziraat Bankası, kadınlarda Bursa Büyükşehir Belediyespor, ilk maçlarına çıkacak.

‘Tezimizi doğruluyor’

Bu durumdan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Her geçen gün çıtanın ne kadar yükseldiğini görüyoruz. Türk takımları artık Avrupa Kupaları’na yön veriyor, kupalarda her yıl önemli başarılara imza atıyor” dedi. Lig ve kupalardaki yoğun tempoya rağmen takımlarımızın mücadeleyi bırakmadığına vurgu yapan Üstündağ, “Sezon başından- beri sadece iki takımımız kupalara veda etti. Kalan 10 Türk takımının mücadelesi devam ediyor. Avrupa’nın en iyi oyuncularının oynadığı, en zorlu ligin bizde olduğunu söylemiştik. Takımlarımızın bu başarıları da bu tezimizi doğruluyor. Final oynayacağımıza olan inancımız oldukça yüksek” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ