MENÜ

"Final haftasına kalmayacak"

4 yılda iki kez şampiyonluğu son haftada kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Aziz Yıldırım, “Çıkarılacak en büyük ders, artık son maça kalınmaması lazım” dedi.

"Final haftasına kalmayacak"

Mali Genel Kurul’da yapılan eleştirileri yanıtlayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan, kaçan şampiyonlukla ilgili çarpıcı sözler. Son maçta kaçırılan şampiyonluğa değinen Yıldırım, “Sözler veriyor, bazen yerine getiremiyoruz. O gün bir tane gol atsak ertesi gün aynı sözler söylenebilecek miydi? Ben de kızmak istiyorum, üzülüyorum. Ben üzülmüyor muyum? Denizli’yi bizimle beraber yaşayan arkadaş var yönetimde olanlardan. Neler yaşadığımızı bilmiyorlar mı? Eğer parayla satın alma değeri olsaydı herhalde ben pazar günü satın alırdım. Kötü anlamda değil, bu açıklamadan başka bir şeyler çıkarmasınlar. Bunun bir değeri olsa, para verseniz alırsınız deseler yapmaz mısınız veya yapmaz mıyız. Fakat kimi suçlayacağız. Alex vurdu 12 adımda olmadı, Mehmet vurdu olmadı. Bilmem kim vurdu olmadı, kaleci yattı yere ayağına çarptı çıktı ama seneye inşallah bunları aşacağız. Buradan çıkarılacak en büyük ders, artık son maçlara kalmaması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Önce Ali Şen’e
Eski başkanlardan Ali Şen’in verdiği bir beyanatta, “Aziz Yıldırım’a söyledim, Fenerbahçe iyi oldu. Şampiyonluğa gidiyor” dediğini hatırlatan Yıldırım, “Şimdi kaybettik o zaman bu sorumluluğa o da ortak. Benim dönemimde Fenerbahçe Futbol Takımı hiç küme düşmemeye oynamadı” sözleriyle göndermede bulundu.

Sonra Metin Şen’e
Metin Şen’in, babası Ali Şen’in yolundan gittiğini ileri süren Fenerbahçe Başkanı, şöyle konuştu: “Diyor ki; ’Ya Aziz Yıldırım yaptığın yatırımlar geri dönmeli.’ Stadı yaptık, yalnız hasılat geliri 40 ile 50 milyon Dolarlar’a gelmiştir. Bazı şeyler vardır gelir sağlamayabilir, sosyal anlamda kullanırsınız.

Güzel bir kongre yaşadıklarını dile getiren Yıldırım’ın, “Muhalefet olduğunu söyleyenler hepsi benim yanımda görev alan eski yöneticiler. Bugün kendimle bir daha gurur duydum. Çünkü iyi talebeler yetiştirmişim” demesi dikkat çekti. 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü vermemesi gerektiğini kabul eden Fenerbahçe Başkanı, “İnsanların hedef konulan noktalara gitmesi, ekiplerin motive olmasını sağlamak için 3 yıl şampiyonluk sözünü söylememe gerek yoktu. Camiaya bir ivme kazandırsın, motivasyon kazandırsın diye söyledim. Bugün yine söylüyorum. Korkmadan söylüyorum hem de. Ben inanıyorum. Tek büyük dedim, tenkit ediyorlar. Tabii ki kulübün menfaatlerini korumak için konuşacağız. Güçlü olmanın karşılığı sevilmemektir, bu kadar basittir. 2009 yılı faaliyet raporunda yazdık. Yarıştığımız her branşta finalin adı daima Fenerbahçe’dir. Değişen tek şey rakiplerimizdir. Biz hep varız. 12 senede ben ve arkadaşlarım bunu yarattık. Bununla da övünüyoruz. Seneye kız ve erkek basketbol, bayan ve erkek voleybol takımları final-four oynayacaklardır. Korkmadan söylüyorum. Bir yıl sonra burada hesabını vereceğim. Futbol takımı için de aynı şeyi tekrar ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gelir-gider farkının artı verme şansı olmadığını ifade eden Yıldırım, “Artı vermen için hiçbir yarışmaya girmeyeceksin. Bütün paraları saklayacaksın. Diyorlar ki Aziz Yıldırım 1.5 milyar doları harcadı. Doğduğumuz günden bu yana bütün paraları harcamasam biriktirsem, herhalde ölürken, Sayın Ali Koç kusura bakmayın, Vehbi Koç’tan zengin olurdum. Değerleri yaratacaksınız, karşılığında da yatırımlar yapacaksınız. Sizin karşınıza hiçbir yatırım yapmadan gelseydim o zaman ne derseniz haklısınız” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Cebimden para versem beni gönderebilir misin?
Banka borçlarının, yöneticilerin veya Fenerbahçeliler’in vereceği paralarla kapatılmasının doğru bir yöntem olmadığını anlatan Yıldırım, “1998’den önce ne vardı. Paralı başkanlığa son diyorduk.

80 milyon doları ben ve arkadaşlarım cebimizden verirsem, beni gönder bakalım gönderebilirsen. Tehlike nedir, eğer borcu ödeyecek kaynakların yoksa o zaman tehlikedir. 80 milyon dolar Fenerbahçe için çok düşük bir paradır. Sportif A.Ş’yi başkan olduğum sürece bir daha halka açmayacağım. Ancak değerini ve zamanını bulduğunda yapılabilir. Aziz Yıldırım buradan gitse dahi bunun için buraya gelirlerse, ilk ben karşı çıkarım.

Gerekirse veririz
O kafada olanlar bunu bilsinler. Onlar sanıyor ki para yok, bir şey yok, böyle yapacak da oradan para gelecek. Gerekirse ben ve arkadaşlarım cebimizden veririz problem değil. Kulübün sahip olduğu şirketlerin binde biri bende veya yöneticilerde. Ancak taahhütname verdik, yönetimden ayrıldığımızda bunları kulübe vereceğiz” dedi.

YORUM YAZ