MENÜ

Filenin Sultanları basının karşısına çıktı

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri öncesinde A Bayan Milli Voleybol Takımı Başantrenörü Ferhat Akbaş, milli takım kaptanı Neslihan Demir Güler ve sporcular Gözde Kırdar, Eda Erdem Dündar ve Güldeniz Önal ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Filenin Sultanları basının karşısına çıktı

Başkan Mutlugil, elemelerde sırasıyla Hırvatistan, Almanya ve Hollanda ile A Grubu'nda yer aldıklarını hatırlatarak, "Gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar, final etabında çapraz eşleşerek şampiyonada yollarına devam edecek. Bu turnuvada birinci olan takım, Rio'ya direkt katılım hakkı elde edecek. 2 ve 3. sırada yer alan takımlar ise mayıs ayında Japonya'da düzenlenecek dünya olimpiyat elemesinde tekrar mücadele edecek" ifadelerini kullandı.

Ankaralı seyircilerden beklediklerini vurgulayan Özkan Mutlugil, "Böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu ve heyecanlıyız. Milli takım antrenmanlarını sürdürürken, federasyonun onlarca çalışanı organizasyonu kusursuz tamamlamak için ciddi hazırlık içinde" dedi.

Federasyon başkanı Özkan Mutlugil, Rusya'nın da elemelerde yer alacağını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Yaşanan olaylardan dolayı başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak üzgünüz ama sporun bununla bir alakası yok. Sporun fair-play ilkeleri doğrultusunda, sevgi ve kardeşliği geliştirmekle görevliyiz. Bu vasıtayla da aramızdaki uzun yıllara dayanan geçmiş dostluğu pekiştirmek istiyoruz. Rus Milli Takımı'nı da diğer tüm ülkeler gibi Türkiye'de ağırlayacağız. Ankara, dünyanın her şehri kadar güvenli bir şehir. Biz emniyetimize her zaman güveniyoruz. Onlar gerekenleri yapıyor. Özel güvenlik önlemlerimiz de alınacak."

A-Bayan Milli Voleybol Takımı Başantrenörü Ferhat Akbaş ise bir önceki elemelerde olimpiyatlara katılım hakkı elde ettiğini hatırlatarak, "Evimize çok büyük bir hayali gerçekleştirmek için geldik. Bu salon büyük başarılar gördü. Bir önceki olimpiyat elemesinde bayan takımımız ilk kez olimpiyatlara katıldı. Bunu tekrarlamak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Milli Takım Kaptanı Neslihan Demir Güler, kendileri için çok önemli bir turnuvaya çıkacaklarına değinerek, "Tecrübeli oyuncular olarak son olimpiyatımız olabilir. Daha önce olimpiyatlara katılmayı başardık, yine başarabiliriz. Umarım buradan birinci çıkar ve Rio biletini alırız. Bunun için hazır ve çok umutluyuz" dedi.

Neslihan, milli takımdan uzak kaldığı dönem ve elemelerdeki rakipleriyle ilgili ise şunları söyledi:

"Başkanla yaptığımız konuşmalarda 'Kovsanız da gitmem' demiştim. A milli takımda 17. senem. Son iki sene arkadaşlarımın yanında olmaya çalıştım ve hep destek oldum. İnşallah dönüşüm muhteşem olacak.

Avrupa kıta elemeleri çok güçlü takımların olduğu bir turnuva. Her maça adım adım bakmalıyız. Her maç final gibi olacak. Hırvatistan maçına iyi başlamalı ve yara almadan ilk maçı atlatmalıyız. Bu bizim konsantrasyonumuzu da etkileyecektir."

Gözde Kırdar ise 2012 olimpiyatlarına TVF Başkent Spor Salonu'nda kalmayı başardıklarının altını çizerek, "Bu nedenle burası bizim için çok önemli. Ankaralı seyircilerin bir tane bile boş koltuk bırakmayacağını düşünüyorum. 10 gündür çalışmalarımız devam ediyor. Umuyorum ki olimpiyatlara buradan katılacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Eda Erdem Dündar, elemelere sayılı günler kaldığını ve şimdiden çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, "2012 senesinde grup birincisi çıktığımız dönemi hatırlıyorum, çok güzel dakikalar yaşamıştık. Aynı başarıyı gösterip Rio'ya gitmek istiyoruz. Londra olimpiyatlarını hak ettiğimiz yerde bitirememiştik. Burada bileti alıp Rio'ya iyi hazırlanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Güldeniz Önal ise Ankara'da maç oynamayı takım halinde çok sevdiklerini vurgulayarak, "Ankaralı voleybolseverler, bizi hiç yalnız bırakmıyor. Yeni yıla, yeni dileklerimizi olimpiyatlara gitme bileti alarak gerçekleştireceğiz" dedi.

MAÇ PROGRAMI:

4 OCAK 2016:

14.00 Hollanda-Almanya (A Grubu)
16.30 Polonya-Rusya (B Grubu)
19.30 Hırvatistan-Türkiye (A Grubu)

5 OCAK 2016:

14.00 İtalya- Rusya (B Grubu)
16.30 Belçika-Polonya (B Grubu)
19.30 Almanya-Türkiye (A Grubu)

6 OCAK 2016:

14.00 Belçika-İtalya (B Grubu)
16.30 Almanya-Hırvatistan (A Grubu)
19.30 Türkiye-Hollanda (A Grubu)

7 OCAK 2016:

14.00 Rusya- Belçika (A Grubu)
16.30 Hollanda-Hırvatistan (A Grubu)
19.30 İtalya-Polonya (B Grubu)

8 OCAK 2016:

16.30 B Grubu 1.'si-A Grubu 2.'si
19.30 A Grubu 1.'si- B Grubu 2.'si

9 OCAK 2016:

16.30 Üçüncülük karşılaşması
19.30 Final

Elemelerde mücadele edecek olan Kadın Milli Takımımız'ın kadrosu

Pasörler: Naz Aydemir Akyol, Özge Kırdar Çemberci
Orta Oyuncular: Eda Erdem Dündar, Kübra Akman, Büşra Cansu, Bahar Toksoy Guidetti
Smaçörler: Gözde Kırdar, Gözde Yılmaz, Güldeniz Önal, Neriman Özsoy, Neslihan Demir Güler,Hande Baladın, Polen Uslu pehlivan
Liberolar: Gizem Karadayı, Saniye Merve Dalbeler

ERCAN ATA - ANKARA DHA / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ