MENÜ

"Filenin efeleri" Avrupa Ligi'ne İzmir'de başlayacak

Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) tarafından milli takımlar düzeyinde düzenlenen Avrupa Erkekler Ligi'nde B Grubu'nda ilk maçlarını hafta sonunda Avusturya ile oynayacak A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın antrenörü Reşat Arığ, "İnşallah Avrupa Ligi'nde bu genç arkadaşlarımızla şampiyon oluruz" dedi.

"Filenin efeleri" Avrupa Ligi'ne İzmir'de başlayacak

Arığ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar sonra milli takımda görev aldığı için çok mutlu olduğunu, Avrupa Ligi’nde iyi ve genç bir ekiple mücadele edeceklerini söyledi. Tek handikaplarının kadroda yer alan isimlerin kendi takımlarına az oynaması olduğunu kaydeden Arığ, şöyle konuştu:
"15 kişilk bir kadroya sahibiz. Pasör çaprazı Cansın’ın sakatlığı var, onun tedavisi sürüyor. Yaş ortalamamız 23, bu bizi mutlu ediyor. İleride milli takımımızı bütün kulvarlarda temsil edecek arkadaşlarla çalışıyoruz. İnşallah Avrupa Ligi’nde de iyi sonuç almak istiyoruz. Ligde şimdiye kadar finaller oynadık, 3. olduk, 4. olduk ama hiç şampiyonluğumuz yok. İnşallah Avrupa Ligi’nde bu genç arkadaşlarımızla şampiyon oluruz."

Haberin Devamı

Arığ, Avrupa Ligi maçlarına Avusturya ile başlayacaklarını belirterek, diğer takımların ilk ayak maçlarını oynadıklarını hatırlattı. Oyuncuların sezon bittikten uzun bir süre sonra ilk maçlarına çıkacaklarını kaydeden Arığ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Belki ilk maçta onun heyecanını yaşarlar ama Avusturya bizden üstün bir takım değil. Bizim liglerimiz daha üst seviyede. Diğer rakiplerimizden Slovenya iyi bir takım, Danimarka da fena değil, Makedonya’da uzun yıllar Türkiye’de oynayan Nikola Gjorgiev var. Avrupa Ligi’nde bütün takımlar genç oyuncularını, gelecek vaat eden isimlerle mücadele ediyor. Grupta bizim takımın şansı daha fazla."

Arığ, kadroda yer alan oyuncuların kendi takımlarında fazla süre alamadığına değinerek, şunları kaydetti:
"Avrupa veya Dünya Ligi’nde tanımadığı bir oyuncuyu gören izleyicilerimiz ’bu oyuncu nereden çıktı’ diyebilir. İşin gerçeği smaçörlerimiz, pasörlerimiz, orta oyuncularımız biraz daha şanslı ancak çok daha az süre alıyorlar. Oynamış veya oynamamış olmamaları çok önemli değil, çünkü hepsi çok yetenekli. Ankara’da başlayan ve İzmir’de devam eden kampımızda çok fazla gelişim gösterdiler. Biz de elimizden geldiği kadar bu arkadaşları daha iyi hale getirip, ligde daha fazla süre almalarına çalışıyoruz. Milli takımda Türk bayrağını göğüslerinde taşımaları onları motive ediyor. Avrupa Ligi’nde ve önümüzdeki süreçte çok daha farklı işler yapacaklarına inanıyorum."

Haberin Devamı

Fikstür

Grupta Avusturya, Danimarka, Makedonya, Slovenya ile mücadele edecek A Milli Takım, ilk ayak maçlarında 14-15 Haziran’da İzmir’de Avusturya ile karşılaşacak. Atatürk Voleybol Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak her iki karşılaşmada Azerbaycan’dan Konstantin Selin ve Yunanistan’dan Ioannis Ioannidis görev yapacak.

Grup birincisinin finale yükseleceği ve A Grubu lideri ile karşılaşacağı organizasyonu birinci sırada bitirecek ekip, bir sonraki Dünya Ligi’ne doğrudan katılma hakkı elde edecek.

Dünya Ligi ile aynı döneme geldiği için antrenör Avrupa Ligi’nde yarışan ekibi Reşat Arığ çalıştırıyor.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ