MENÜ

Filede Beşiktaş'a 'Kardeş' yardımı

Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde düşmeme mücadelesi veren ve normal sezonun son haftasında 20 Mart Pazar günü Maliye Milli Piyango'yu konuk edecek Beşiktaş, rakibi karşısında alacağı olası 3-2 yenilgide genç takımının elde ettiği puanlara güveniyor.

Filede Beşiktaş'a 'Kardeş' yardımı

Ligde 21 maç sonunda 17 puanla averajla 10. sırada bulunan ve aynı puanla 11. sırada yer alan Çankaya Belediyesi ANKA Spor ile rekabet halinde olan siyah-beyazlı ekip, Maliye Milli Piyango karşısında alacağı olası olumsuz sonuçta Gençler Ligi’nde 21 maçta 16 galibiyet, 5 mağlubiyet alan genç takımının elde ettiği puanlarla ligde kalmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi ANKA Spor ile aynı puana sahip olan siyah-beyazlı ekibin Maliye Milli Piyango karşısında en az 1 puan alması gerekiyor. Bunun için de en kötü olasılıkla rakibine 3-2 mağlup olması gereken Beşiktaş, genç takımın kazandırdığı 2.5 puanın hanesine eklenmesiyle düşmeme mücadelesi verdiği ve genç takımından bu yönde bir katkı alamayan Çankaya Belediyesi ANKA Spor’un önünde kalacak.

OLASILIKLAR

Siyah-beyazlı ekip, düşme tehlikesi bulunmayan Maliye Milli Piyango ile oynayacağı karşılaşmayı 3-0 veya 3-1 kazandığı takdirde 3 puan alacak.

Rakibini 3-2 yendiği zaman 2 puan alacak Beşiktaş, mücadeleden 3-2 mağlup ayrıldığı takdirde ise 1 puan kazanacak.

Elde edeceği 3 puanla başka hesaba ihtiyaç duymayacak Beşiktaş, 3-2 kaybetmesi halinde genç takımının aldığı puanlara ihtiyaç duyacak.

Haberin Devamı

HEDEF 3 PUAN

Ligdeki son 5 maçında sadece ezeli rakibi Fenerbahçe’ye mağlup olan Beşiktaş, Maliye Milli Piyango’yu arzuladığı sonuçla yenerek 3 puan alıp ligde kalmayı hedefliyor.

Son maçlarda form tutan ve yabancı oyuncuların sakatlığına rağmen başarılı sonuçlarla dikkat çeken siyah-beyazlı takımın teknik heyeti, genç takımdan gelecek puanları hesaba katmadan son maçı kazanmayı ve elde edecekleri 3 puanla ligde kalmanın hesabını yapıyor.

Beşiktaş için büyük önem taşıyan Maliye Milli Piyango maçı 20 Mart Pazar günü saat 13.30’da BJK Cola Turka Arena’da yapılacak. Çankaya Belediyesi ANKA Spor ise haftalar önce ligden düşmesi kesinleşen TOFAŞ ile aynı saatte deplasmanda karşılaşacak.

AA

YORUM YAZ