MENÜ

Fikret Orman dert yandı: Bu adamlar kulübede mi oturur!

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş’ın derbi 11’ini görünce yanındakilere böyle dert yandı: “Kagawa, Quaresma, Adriano neden kulübede? Ben hoca değilim ama bu oyuncular kadroda varsa önce onlar, sonra diğerleri 11’e yazılır. Amerika’yı yeniden keşfetmeye ne gerek var!”

Fikret Orman dert yandı: Bu adamlar kulübede mi oturur!

Galatasaray karşılaşmasında önceki gün Türk Telekom Stadı’nda yer almayan ve uğur için deplasmana gitmediği belirtilen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takımının sahaya çıkacağı kadroyu öğrenince adeta şok yaşadı. Derbi 11’ini gördükten sonra fazlasıyla sinirlenen Orman, yanındakilere dert yandı. FANATİK’in ulaştığı bilgiye göre Siyah-Beyazlı kulübün patronu, “Kagawa, Quaresma, Adriano neden kulübede? Ben hoca değilim ama bu oyuncular kadroda varsa önce olar, sonra diğerleri 11’e yazılır. Amerika’yı yeniden keşfetmeye ne gerek var!” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Karşılaşma boyunca hakem Bülent Yıldırım’ın verdiği kararlara da çok sinirlenen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, gece saatlerinde ise bir televizyon programına bağlanıp, sert ifadelerle hakemi eleştirdi.

Haberin Devamı

Fikret Orman dert yandı: Bu adamlar kulübede mi oturur

Kongre hesabı şaştı

Fikret Orman, Beşiktaş’ta 12 Mayıs’ta yapılacak genel kurulda, üyelerin karşısına Galatasaray galibiyetiyle çıkmak istiyordu. Ancak alınan derbi mağlubiyeti Başkan’ın moralini fazlasıyla bozdu. Son gelişmelerin ardından Orman’ın, yeni sezonun teknik direktörünü belirlemek için daha hızlı davranmayı düşündüğü öğrenildi. Öte yandan Beşiktaş’ta 1 numaralı hoca adayı olarak gösterilen Lucescu’nun, derbiyi Türk Telekom Stadı’nda izlemesi de dikkat çekti.

Haberin Devamı

3 yıldız da sonradan girdi

Siyah-Beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, kulübede başlattığı Kagawa, Quaresma ve Adriano üçlüsünü, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna aldı. Güneş, 54. dakikada Gökhan Gönül’ü çıkartıp Adriano’yu sahaya sürerken, aynı dakikada 2. gol geldi. Skor 2-0 olduktan sonra kurtarıcı olarak giren Quaresma ve Kagawa’ya ise son yarım saatlik bölümde yapacak pek fazla şey kalmamıştı.

Yıldırım isyanı!

Derbinin hakemi Bülent Yıldırım özellikle ilk yarıda verdiği kararlar ile Beşiktaş cephesinin ciddi tepkisini çekerken, futbolcular da saha içinde hakeme sık sık tepki göstermişti. Maçın ardından gece saatlerinde bir televizyon programına katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, hakem Yıldırım’a çok sert sözlerle yüklendi. İşte Orman’ın o açıkmalarından satırbaşları...

‘Maça yanlı başladı’

”Hakemler düşük performanslı olabilirler ama mesele iyi niyetli olmalarıdır. Pozisyon yorumlarına girmek istemiyorum ama hakem vücut dili olarak maça yanlı başladı. Hakemin yaptığı hataları normal karşılamak mümkün değil”

‘Hakem rezaleti’

”Hakemin kararları ikinci yarıda skora göre değişti. Maçın başından beri etki altındaydı. Bariz hatalar yaptı. Penaltı pozisyonu penaltı değil. Öncesinde ofsayt da yok ama kesinlikle penaltı değil. Biz bu zihniyetin değişmesi için çok mücadele ettik. Pozitif duruş sergiledik ama hakem rezaletti”

Haberin Devamı

‘Maç şaibeli hale geldi’

”Hakem art niyetliydi ve maçı şaibeli bir hale getirdi. Hakemin işi eyyamcılık değildir, hakemin işi gördüğünü çalmaktır. Bugün (pazar günü) maça çıkan hakemin aklında bir fikir vardı. Bu tarz hakemlerle Türk futbolu bir yere gidemez”

‘Bunlardan hakem olmaz’

”Futbol her yerde oynanıyor. Başka ülkelerde yöneticilerin maçtan önce hakemlerle ilgili açıklama yaptığını duydunuz mu? Maç 2-0 olduktan sonra bizim lehimize kararlar verildi ama bunlara kimse kanmıyor. Bu zihniyetteki hakemler bu işi bırakacaklar. Bunlardan hakem olmaz”

Haberin Devamı

‘3 haftada her şey olur’

”Her maçtan önce yöneticiler hakemler hakkında açıklama mı yapacak? Bu işler böyle mi gidecek? Hakemlerin de itibar gören kişiler olması lazım. Önümüzdeki 3 haftada neler olacağını kimse tahmin edemez. Her şey olabilir. Takımımız sonuna kadar mücadele edecek.”

Orhan Yıldırım / FANATİK ÖZEL

YORUM YAZ