MENÜ

Figo'ya domuz kafası!

İki ezeli rakipten birinden diğerine ne zaman bir transfer gerçekleşse kıyamet kopar elbet ama hiçbir transfer Luis Figo'nunki kadar ses ve olay çıkartmamıştı...

Figo'ya domuz kafası!

1995 yılında Sporting Lizbon'dan Barcelona'ya transfer olduğunda çok ses getirmişti Luis Figo'nun Katalunya sınırları içine girmesi. 5 sene boyunca da Nou Camp'ta başarıyla forma giymişti Portekizli oyuncu.

Sağ kanattan bindirmeleri ve 'gözü kapalı olsa bile' ceza alanına yaptığı başarılı ortalar tüm dünyanın olduğu gibi dönemin Real Madrid başkanı Florentino Perez'in de dikkatini çekmişti. Tarihin ilk Los Galacticos'unu kurma amacındaki Perez, kafasına koyduğu transferi adım adım, tabir-i caizse bağıra bağıra gerçekleştirdi 2000 yılında.

Kıyamet de bundan sonra koptu. Barça taraftarı, önce Barcelona'dan aldığı yıllık ücreti az bulup transfere kılıf uyduran Figo'ya büyük bir kin beslemeye başladı. Nitekim 2002'de Real formasıyla Nou Camp'a ilk kez ayak bastığı maçta sahaya yağmayan yabancı madde kalmamıştı. Bu yabancı maddelerin içinde, kesik bir domuz kafası ve bir viski şişesi dahi bulunuyordu.

Haberin Devamı



İşte her iki takımda da forma giyen futbolculardan bazıları:

-Ricardo Zamora

-Luis Milla

-Bernd Schuster

-Gheorghe Hagi

-Julen Lopetegui

-Miquel Soler

-Michael Laudrup

-Robert Prosinecki

-Luis Enrique

-Ronaldo

-Samuel Eto'o

-Javier Saviola

Hazırlayan:
Aycan ÇEKİ
fanatik.com.tr

YORUM YAZ