MENÜ

FIFA, VAR ses kayıtlarını yasaklıyor!

Dünya futbolunun patronu FIFA, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun önerisi üzerine VAR ses kayıtlarını gelecek sezondan itibaren yasaklamaya hazırlanıyor. Karara gerekçe olaraksa söz konusu kayıtların daha çok tartışmaya yol açması gösteriliyor.

FIFA, VAR ses kayıtlarını yasaklıyor!

FIFA, Video Yardımcı Hakem Teknolojisi VAR'la ilgili tarihi bir karar almaya hazırlanıyor. Dünya futbolunun patronu, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'ndan gelen öneri üzerine VAR odasındaki ses kayıtlarının gelecek sezondan itibaren yasaklanmasını görüşecek.

Haberin Devamı

Yasağa gerekçe olaraksa söz konusu kayıtların daha çok tartışmaya yol açarak hakem kararlarının netliğine ve şeffaflığına gölge düşürmesi gösteriliyor. Öte yandan FIFA'nın VAR konuşmalarının yayınlanmasının önüne geçerek hakem camiasını korumayı amaçladığı da gelen bilgiler arasında.

İki hafta önce de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmada Sarı Kırmızılı ekip, Eljif Elmas'ın attığı golden önce Nabil Dirar'ın Sofiane Feghouli'ye yaptığını savunmuş ve VAR kayıtlarının açıklanmasını istemişti.

Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler

YORUM YAZ