MENÜ

FIFA 20'de büyük heyecan! Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan belli oldu

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray bu kez de konsol oyunlarında birbirlerine rakip oldular. Futbolun durduğu bu dönemde yayıncı kuruluş tarafından organize edilen E-Futbol turnuvasında nefes kesen mücadeleler izledik. Hatta Galatasaray-Fenerbahçe derbisi bile şu futbolsuz dönemde ilaç gibi geldi. Çeyrek finalin son ayağında Fenerbahçe'den Ferdi Kadıoğlu ile Galatasaray'dan Emre Akbaba karşı karşıya geldi. Mücadeleyi kazanan taraf 1-0'lık skorla Fenerbahçe'den Ferdi Kadıoğlu oldu ve adını yarı finale yazdırdı. Turnuvanın final mücadelesi de belli oldu. Sivasspor'dan Erdoğan Yeşilyurt ile Kasımpaşa'dan Anıl Koç final maçında karşı karşıya geldi. Anıl Koç'lu Kasımpaşa, 3 maçlık final serisinde ilk iki maçı alarak (4-2, 2-1) Erdoğan Yeşilyurt'lu Sivasspor'u 2-0 ile geçti ve şampiyonluğa uzandı.

FIFA 20'de büyük heyecan! Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan belli oldu

Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ara verilen Süper Lig heyecanında Süper Lig yıldızları E-Futbol turnuvasıyla karşı karşıya geldi. Mart ayından beri uzak kaldığımız Süper Lig heyecanı, bu hafta sonu beIN SPORTS ekranlarında yeniden yaşandı. Süper Lig’de forma giyen 18 futbolcu, kendi takımlarını temsilen bu nefes kesen turnuvaya katıldı. Eleme usulüne göre oynanan turnuvada maçı kazanan oyuncu, takımıyla beraber final yolculuğuna devam etti.

Haberin Devamı

Rakiplerini farklı yendiler

Türkiye E-Futbol Turnuvası son 16 turunda H.K. Kayserispor oyuncusu Cenk Şahin ile karşılaşan Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu, maçı 4-2 kazandı ve çeyrek finale yükseldi. Türkiye eFutbol Kupası’nda Galatasaray'ı temsil eden Emre Akbaba rakibi Gençlerbirliği'nden Arda Kızıldağ'ı 4-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırmıştı.

FIFA 20de büyük heyecan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan belli oldu

Derbinin kazananı

Ferdi Kadıoğlu yönetimindeki Fenerbahçe, Emre Akbaba yönetimindeki Galatasaray'ı 1-0 geçerek yarı finale yükselen son takım oldu. Mücadelenin tek golü 83. dakikada Vedat Muriç'ten geldi.

Maç sonu açıklamalar

Maç sonu açıklamalarda bulunan Emre Akbaba, "İyi başladım, epey pozisyona girdim ama normalde attığım golleri belki derbi heyecanından atamadım. Ferdi kardeşimi tebrik ediyorum, bilhassa ikinci yarı çok iyi oynadı. Çok iyi bir organizasyon. Tüm dünyada yapılıyor, bize de gelmesi iyi oldu. Derbi de ayrı bir heyecan kattı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Derbi galibiyeti ile adını yarı finale yazdıran Ferdi Kadıoğlu ise, "Özel hissediyorum şu anda. E-spor arenasındaki ilk derbiyi oynadım, kazandığım için mutluyum. İki taraf da iyi oynadı. Pas yapmayı seviyorum, topu sizden kapmak zor oluyor. Şanslar yarattım, daha fazla da atabilirim." açıklamalarında bulundu.

İlk yarı finalist Erdoğan Yeşilyurt

E-Futbol turnuvasında çeyrek finalin ilk maçı geride kaldı. Erdoğan Yeşilyurt yönetimindeki D. G. Sivasspor, Ulaş Zengin yönetimindeki Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup ederek ilk yarı finalist oldu.

Ulaş Zengin maç sonrası, "Oyuna iyi başladım. 1-0 öndeydim. 2. golü yapabilseydik daha farklı olabilirdi. FIFA'da oluyor böyle şeyler. Tebrik ediyorum rakibimi." ifadelerini kullanırken, adını bir üst tura yazdıran Erdoğan Yeşilyurt "Rakibimi tebrik ediyorum. Çok iyi başladı, kaybedebileceğimi düşündüm. İlk maçta da geri düşmüştüm, bunda da böyle oldu. İyi bir maç oldu." açıklamalarında bulundu.

Kasımpaşa'dan Anıl Koç da yarı finalde

Anıl Koç yönetimindeki Kasımpaşa, Onur Bulut yönetimindeki A. Alanyaspor'u 1-0 geçerek yarı finale yükselen ikinci ekip oldu. Anıl, Fenerbahçe ile Galatasaray derbisinin galibi ile yarı finalde karşılaşacak.

Haberin Devamı

Onur Bulut maçla ilgili olarak "İlk yarı uyuduk. İlk yarıda pres yapsaydık ikinci yarıdaki gibi iyi oynayabilirdik. Anıl topu çok iyi sakladı, beni darmadağın etti." açıklamalarında bulunurken, Anıl Koç da "Onur'u tebrik ediyorum. İlk yarı işi çabuk bitirdim, ikinci yarıda defansif olarak daha iyiydim. Fatih abi çok iyi kurtarışlar yaptı, ona da teşekkür ederim. Gidebileceğim yere kadar gideceğim. Koita, gollerini atıyor, böyle devam etsin." galibiyetini bu sözlerle yorumladı.

FIFA 20de büyük heyecan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan belli oldu

Uğurcan Çakır farklı kazandı

Uğurcan Çakır yönetimindeki Trabzonspor, Sıtkı F. İmdat yönetimindeki MKE Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek yarı finale yükselen bir diğer takım oldu. Maçın 67. dakikasında kırmızı kartla Abdülkadir Ömür oyundan atıldı! Bu aynı zamanda turnuvanın ilk kırmızı kartı oldu. Böylece ilk yarı finalin de adı belli oldu ve Uğurcan Çakır ile Erdoğan Yeşilyurt yarı finalde kozlarını paylaşacaklar.

Haberin Devamı

FIFA 20de büyük heyecan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan belli oldu

Derbi öncesi fair-play

Derbi öncesi ikilinin açıklamaları şu şekilde:

Ferdi Kadıoğlu: Dünkü oyunumdan çok memnunum, bugün de aynını yapmaya çalışacağım. Çok büyük bir maç. Şimdi de bir e-spor karşılaşması. Umarım kazanırım.

Emre Akbaba: İkinci maçın derbi olması ayrı bir heyecan kattı. Eminim ki Ferdi kardeşim için de öyledir. İki takıma da başarılar diliyorum. İyi olan kazansın.

FIFA 20de büyük heyecan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan belli oldu

Yarı final eşleşmeleri belli oldu

Erdoğan Yeşilyurt (Sivasspor)-Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Anıl Koç (Kasımpaşa)- Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)

İlk finalist Erdoğan Yeşilyurt! Uğurcan ve Erdoğan kapışmasında gol yağmuru...

#TürkiyeEFutbolTurnuvası'nda ilk finalist belli oldu. Erdoğan Yeşilyurt yönetimindeki D. G. Sivasspor, Uğurcan Çakır yönetimindeki Trabzonspor'u 2-2 biten ilk maçın ardından altın golle mağlup ederek finale adını yazdıran ilk ekip oldu.

Finale adını yazdıran Erdoğan Yeşilyurt, "FIFA böyle bir oyun. Bazen rakip 2-0 öndeyken, 2-2'ye dönebiliyor maç. FIFA'da altın kural, sonuna kadar mücadele etmek. Taktik falan yok, inançla ilgili. Gerçek hayatta da Sivasspor'la geriden gelip puan aldığımız maç çok fazla." açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

Yarı finalde turnuvaya veda eden Uğurcan Çakır ise "Yarı finale yakışır bir maç oldu. Erdoğan'ı tebrik ediyorum. İnşallah şampiyon olur, ben de 'Şampiyona elendim.' derim. Çok güzel bir organizasyon, bu organizasyonda olduğum için çok mutluyum. Hepinize teşekkür ederim." sözlerini sarf etti.

FIFA 20de büyük heyecan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan belli oldu

Final belli oldu

Anıl Koç yönetimindeki Kasımpaşa, Ferdi Kadıoğlu yönetimindeki Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek finale yükselen ikinci takım olmayı başardı. Sivasspor'dan Erdoğan Yeşilyurt ile Kasımpaşa'dan Anıl Koç rakiplerini eleyerek final maçında karşı karşıya geldi.

Erdoğan Yeşilyurt (Sivasspor) - Anıl Koç (Kasımpaşa)

Yarı finalde turnuvaya veda eden Ferdi Kadıoğlu, "Rakibim çok iyi bir maç oynadı. İyi başladım, golü de attım. Aslında 1 tane daha atmalıydım. Sonra savunmada sorunlar yaşadım ve kazandı. İyi bir organizasyondu, teşekkürler herkese." açıklamalarında bulundu.

Adını finale yazdıran Anıl Koç ise "Fatih abiye teşekkür etmem lazım. İlk golü yedikten sonra da sakin kaldım, Koita da ileride işi bitirince işim daha kolay oldu. Erdoğan'ı izleyemedim ama keyifli, güzel bir final olmasını isterim. İnşallah öyle olur. Kendi sistemime sadık kalırsam, ileride yakaladıklarımı gole çevirirsem, kazanırım diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

FIFA 20de büyük heyecan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan belli oldu

..Ve şampiyon Anıl Koç

Anıl Koç'lu Kasımpaşa, 3 maçlık final serisinde ilk iki maçı alarak (4-2, 2-1) Erdoğan Yeşilyurt'lu Sivasspor'u 2-0 ile geçti ve şampiyonluğa uzandı.

Şampiyonluğu final maçında kaybeden Erdoğan Yeşilyurt "Buradan bütün annelerin de 'Anneler Günü'nü kutluyorum. Çok güzel bir organizasyondu. Belki senede 2-3 kez yapılır. Anıl'ı tebrik ediyorum. Hayatımda böyle hareketli ve topu tutan bir rakibe karşı oynamadım. Alışmam zor oldu. Anıl, benden daha iyi bir oyuncu. Tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

FIFA 20de büyük heyecan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan belli oldu

Şampiyon Anıl Koç ise, "Hepimiz için çok güzel bir organizasyon oldu. Erdoğan'ı da tebrik ediyorum. Şans benim yanımdaydı. Bu galibiyeti bütün Kasımpaşa taraftarına, semtine armağan etmek istiyorum. Koita'yla hat-trick yaptığımda ona mesaj atıp söyledim. 'İnşallah finalde kazanırsın.' demişti. Çok güzel bir turnuva oldu. Bir daha yaparsanız, yine gelirim. İnşallah en kısa zamanda corona virüsü yenip, gerçek yeşil sahalara döneriz."

İşte günün programı:

FIFA 20de büyük heyecan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan belli oldu

YORUM YAZ