MENÜ

FIFA 19'un Kimya sistemine dair yeni bilgiler paylaşıldı!

EA uzun zamandır FIFA’yı arındırmak için çalışıyor ve yayıncı, FIFA 19‘daki karışıklıkları ortadan kaldırmak için tasarlanan yeni “Sahadan Notlar” serisinin ikinci kısmını yayınladı.

FIFA 19'un Kimya sistemine dair yeni bilgiler paylaşıldı!

İkinci adımın konusu FIFA Ultimate Team kimyası. FUT ile uğraşanlar, oyuncuların performansıda kimyanın ne kadar önemli olduğunu bilirler. Ancak çoğu kullanıcı kimyanın oyuncuları nasıl etkilediğini anlamamaktaydı, çünkü EA gerekli bilgileri oyuna dahil etmemişti.

Haberin Devamı

FIFA 19’da bireysel oyuncu kimyasındaki değişikliklerin, oyuncunun biyografisinde görülebileceği daha önce sızdırılmıştı. Oyuna uygulanacak tarz ile takım ve bireysel oyuncu kimya derecelendirmelerine göre bir oyuncu için uygulanacak değişiklikleri izleyebileceksiniz.

FIFA 19‘da, temel oyuncu niteliklerinin değişmemiş halinin yanında, + veya – olarak kimyanın oyuncunun niteliklerini nasıl etkilediğini görebileceksiniz. Bu özellik şaşırtıcı şekilde daha önce FIFA serisinde bulunmuyordu ve kimyanın oyuncu istatistiklerini nasıl artırdığı tam olarak bilinmiyordu. Örneğin, ana özellik olarak Şut istatistiklerinin geliştiğini anlayabiliyorduk. Ancak Bitiricilik veya Uzun Şutlar gibi alt niteliklerin nasıl arttığını bilmiyorduk. Bu, örneğin keskin nişancı veya Bitirici kimya stilinin forvetinize uygulanmasını isteyip istemediğinizi açıkça belirtmiyordu. FIFA 19 bu konuda önemli bir değişikliği ele alıyor.

Haberin Devamı

Aşağıda FUT 19 oyuncusu Paulo Dybala’da görebileceğiniz gibi, bitiricilik özelliği 84 iken, bireysel kimyası ve Nişancı kimya tarzı nedeniyle 94’e yükseliyor:

FIFA 19un Kimya sistemine dair yeni bilgiler paylaşıldı

Ayrıca FIFA 19’da Kimya tarzları için yeni ikonlar da var. Bu ikonlar oyuncuya hangi tarzın oyuncuya uygulandığını görmeyi kolaylaştırıyor. İşte Kimya tarzı ikonları:

FIFA 19un Kimya sistemine dair yeni bilgiler paylaşıldı

Ayrıca EA blog yazısında, FIFA 19 için kimyanın tam olarak nasıl hesaplanacağını açıkladı:

Kimya etkileri, her maçın başında oyunculara uygulanır. Bu etkiler, Takım Kimyası ve Bireysel Oyuncu Kimyası kombinasyonuyla belirlenir ve Kimya’nın modifiye ettiği özellikler, uygulanan Kimya Stili tarafından belirlenir.

İlk 11’deki oyuncular: Takım Kimyası’ndan %25 ve Bireysel Oyuncu Kimyası’ndan %75.

Yedek olarak giren oyuncular: Yedek oyunculara Statik Bireysel Oyuncu Kimyası atanır. Böylece bireysel kimyaları: Takım Kimyası’ndan %25 ve Statik Bireysel Oyuncu Kimyası’ndan %75 olur. Böylece FIFA 19’da yedekler, yüksek Kimyaya sahip bir ekipte yer almalarına rağmen, Bireysel Oyuncu Kimyası’nın etkilerini alamayacaklar.

Kimya’nın Oyuncu Özellikleri Üzerindeki Etkileri Nasıl Hesaplanır?

Haberin Devamı

(Takım Kimyası x .25) + ((Oyuncu Kimyası x 10) x .75)

Ortaya çıkan sayı 50’den büyükse, aktif kimya stilinden etkilenen oyuncuların özellikleri maksimum değerlerine doğru ilerlemeye başlar. Bu değerden gelen destek, oyuncunun niteliklerini 99’un üzerine çıkarırsa, artış 99’da sonlanır.

Elde edilen sayı 50 ise, nötr olur ve oyuncunun aktif kimya tarzındaki temel özelliklerinde hiçbir değişiklik görünmez.

Ortaya çıkan sayı 49 veya daha düşükse, oyuncuların özellikleri negatif değişim tarafından minimum 1 değerine düşürülür.

100 Takım Kimyası ve 10 Oyuncu Kimyası ile ilk 11’de yer alan bir oyuncu:

(Takım Kimyası x .25) + ((Oyuncu Kimyası x 10) x .75)

= (100 x .25) + ((10 x 10) x, 75)

= 25 + 75

= 100

Bireysel özelliklerde yapılan değişiklikler şöyle hesaplanır:

100 – 50 = 50

50/50 = 1

1 x (maksimum yükselme değeri) = özellik değişikliği.

100 Takım Kimyası (ve 5 Statik Bireysel Kimya) ile bir yedek:

(Takım Kimyası x .25) + ((Oyuncu Kimyası x 10) x .75)

(100 x .25) + ((5 x 10) x .75)

= 25 + 37,5

Haberin Devamı

= 62.5

Bireysel özelliklerde yapılan değişiklikler şöyle hesaplanır:

62,5 – 50 = 12,5

12,5 / 50 = 0,25

.25 x (maksimum yükselme değeri) = özellik değişikliği.

Bu, FUT maçında takım yönetiminin kimya üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını doğrulayan bir hesap. Yani, eğer taktiğinizi değiştirirseniz, kimya etkilenmeyecek.

FIFA 19’da bir FUT maçında fiziksel özelliklerin, dayanıklılıktan etkilenmesi konusuna gelirsek. EA, daha önce yaptığı gibi, bundan etkilenen nitelikleri ortaya çıkardı, ancak nasıl etkilendiklerini tam olarak açıklamadı. EA, FIFA 19 ile yenilikler sunarken hala bazı kartları kapalı oynuyor.

FUT 19‘daki fiziksel özellikler artık maç sırasında oyuncunun dayanıklılığından etkileniyor. Etkilenen özellikler şunlar:

Hızlanma

Çeviklik

Atlama

kuvvet

Tepkiler

İşaretleme

FIFA 19, 28 Eylül’de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 3, Xbox 360 ve PC platformlarında yayınlanacak. (Psoyun.com)

YORUM YAZ