MENÜ

Fernando Alonso ayrıldı, Sebastian Vettel geldi

Formula 1'in köklü takımlarından Ferrari, iki kez dünya şampiyonu pilot Fernando Alonso'yla yolları ayırma kararı aldı. Alonso'nun yerine gelen isimse bir başka şampiyon Alman Sebastian Vettel.

Fernando Alonso ayrıldı, Sebastian Vettel geldi

Formula 1'in köklü takımlarından Ferrari, iki kez dünya şampiyonu pilot İspanyol Fernando Alonso'yla yollarını ayrıdı. Açıklama Ferrari'nin resmi internet sitesinden yapıldı. Alonso gelecek sezon Scuderia'da (Ferrari takımının İtalyanca adı) olmayacak. İspanyol pilotun gelecek sezon McLaren'de yarışması bekleniyor. McLaren ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da, bu anlaşmaya Formula 1 çevreleri kesin gözüyle bakıyor. 33 yaşındaki pilotun Ferrari'yle son yarışı bu pazar yapılacak Abdu Dhabi Grand Prix'si olacak. Alonso Ferrari'de 11 yarış akzandı ev 44 kez de podyuma çıktı.

SEBASTIAN VETTEL FERRARI'DE
Alonso'nun yerine Ferrari'de yarışacak pilot da İtalyan takımı tarafından yine resmi internet sitesinden yapılan bir açıklamayla açıklandı. 4 kez dünya şampiyonu Alman pilot Sebastian Vettel, gelecek sezondan itibaren 3 yıllığına Ferrari pilotu olacak. Vettel'in takım arkadaşı da daha önceden de Ferrari pilotluğu yapmış Kimi Raikkonen olacak.

Vettel, Ferrari'ye geçmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Michael Schumacher'in kullandığı Ferrari'yi ve takımın yarışları domine ettiği zamanları izlerken hissettiğim heyecanı şu anda hissediyorum. Takımı o yıllara geri döndürmek için elimden gelenin en iyisini tüm kalbimle yapacağım" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ