MENÜ

Fernandao sustu!

Kadıköy'de gözler transfer gündeminin flaş isimleri Fernandao ve Ozan'ın üzerindeydi. Attığı 17 golle krallık yarışında zirvede yer alan Brezilyalı, dün gece çok istekliydi, ama suskun kaldı. Genç Ozan ise çok çalıştı ama çabaları puana yetmedi.

Fernandao sustu!

Şenol Güneş idaresinde tartışmasız ligin en etkili futbol oynayan takımlarından biri haline gelen Bursaspor’un yıldızları bireysel performanslarıyla lige damga vurdu. Harun, Şener, Serdar Aziz, Volkan Şen gibi oyuncularını milli takıma gönderen Yeşil-Beyazlılar’ın en çok konuşulan isimleri ise kuşkusuz ki Fernandao ve Ozan Tufan’dı. Dolayısıyla dün gece de gözler bu iki isimdeydi. Özellikle geride kalan 27 haftada 17 kez fileleri havalandıran ve gol krallığı yarışında zirveye çıkan Fernandao, Sarı-Lacivertli takıma karşı da başarılı biri performans ortaya koydu, ancak gol atmayı başaramadı. FANATİK’e verdiği röportajda Bruno Alves’i merak ettiğini söyleyen Brezilyalı forvet, girdiği 6 ikili mücadeleden de galip ayrıldı. Kaleye iki şut gönderen 28 yaşındaki futbolcu, ceza alanına beklediği topları alamasa da etkili performansıyla dikkat çekti.

Dinamo gibi!

20 yaşında milli takımın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen Ozan Tufan ise her zamanki gibi takımın orta sahada dinamosuydu. İki yönlü oyunda da kalitesini ispatlayan Ozan’ın çabaları takımının puan almasına yetmedi. Ancak genç yıldız, aynı Fernandao gibi performansıyla alkış alan isimler arasındaydı.

Timsah’ın bitmeyen çilesi

2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Bursaspor, Türk futbolunda yeni bir sayfa açmıştı. Yeşil-Beyazlılar’ın o sezonki unutulmaz maçlarından biri de Fenerbahçe’yi 3-2 yendiği mücadeleydi. Sarı-Lacivertliler’i en son 2009-2010’da Kadıköy’de deviren Yeşil-Beyazlılar’ın, o günden itibaren rakibine karşı oynadığı 12 resmi maçta yüzü gülmedi. Timsah’ın kâbus serisi dün geceki maçta da devam etti.

Bursa’ya müthiş destek

Sezonun flaş takımı Bursaspor’u zorlu Fenerbahçe deplasmanında taraftarları da yalnız bırakmadı. Yeşil-Beyazlı futbolseverler, kendilerine ayrılan misafir tribününü büyük ölçüde doldurdu. 500’ü aşkın Bursasporlu takımlarına susmadan 90 dakika boyunca destek oldu. Stada giriş ve çıkışları yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen Timsah’ın taraftarları maç sonunda herhangi bir sorun olmadan Kadıköy’den ayrıldı.

Şamil Cinaz Civelli’yi aratmadı

Bursaspor’da bu kritik mücadele öncesi savunmanın en önemli futbolcularından Renato Civelli’nin sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakması teknik heyetin en büyük sıkıntısıydı. Hafta boyunca Serdar Aziz’in savunmadaki partnerinin kim olacağı konusunda kararsızlık yaşayan Şenol Güneş, beklendiği gibi bu bölgede Şamil’i oynattı. Başarılı bir maç çıkaran Şamil, hocasının isteklerini harfiyen uyguladı. Fenerbahçeli hücumcuları başarıyla durdurdu.

19’luk Emre direği geçemedi

Timsah’ın Fenerbahçe 11’indeki tek sürpriz isim teknik direktör Şenol Güneş’in, sol kanatta görev verdiği Emre Taşdemir’di. Yeşil-Beyazlılar’ın geçen sezon 2. Lig ekibi Ankaragücü’nden transfer ettiği 19 yaşındaki futbolcu sahanın en etkili isimlerinden biriydi. Sık sık savunmasına yardım eden genç yetenek, 15. dakikada vurduğu şutla da gole çok yaklaştı, ancak direği geçemedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ