MENÜ

Fernandao Fenerbahçe'yi hayata döndürdü

Atromitos ve Celtic ağlarını 2'şer kez havalandıran Brezilyalı yıldız, Ajax'ı da boş geçmedi. 72'de oyuna giren Fernandao, 89'da Caner'in kornerinde meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderip, Ülker Stadı'nı bayram yerine çevirdi

Fernandao Fenerbahçe'yi hayata döndürdü

Jose Fernandao... O bir golcü... Hatta Gol Kralı... Bursaspor’da elde ettiği bu unvanın ardından transfer olduğu Fenerbahçe’de de gollerine kaldığı yerden devam eden Brezilyalı yıldız, rakip filelere bıraktığı toplam 8 golle, takımının en golcü futbolcusu konumunda. Fernandao, özellikle Avrupa’da attığı gollerle Fenerbahçe’ye adeta hayat verdi.

Atromitos ile oynanan Avrupa Ligi Play-Off turunda Yunan ekibinin ağlarına iki maçta da birer gol bırakan Sambacı, Celtic deplasmanında 40. dakikada Volkan Şen’in yerine oyuna dahil olup, 2-0 geride olan takımına attığı 2 golle hayat verdi. Fernandao, Ajax mücadelesine de yedek başladı. Ancak onun için farketmiyordu. 72. dakikada oyuna dahil olan Brezilyalı golcü, takımını öne geçirebilmek için didindi, durdu. Bunun ödülünü de 89. dakikada aldı.

Kulübeden büyük katkı


Caner’in kullandığı kornere müthiş yükselen Sambacı, kafayı çaktı, kafalardan kafalara seken top, Fenerbahçe’ye 3 puanı getiren gol olarak ağlarla buluştu. Kanarya böylece grupta puanını 4’e yükseltip, 2. sıraya yerleşirken, Fernandao da Avrupa’da 5 gole ulaştı. Bu arada Fernandao’nun oyuna sonradan girip attığı 3 gol, hem kendisi hem de Fenerbahçe’ye bir unvan getirdi. Avrupa Ligi’nde oyuna sonradan giren oyuncularından en iyi katkısı Fenerbahçe (3 gol) alırken, Fernandao da, futbolcu kategorisinde zirveye çıktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ