MENÜ

Feriköy'de Afrika kupası!

Türkiye'ye kaçak yollarla Afrika'dan gelen ve futbolcu olmanın hayaliyle yanıp tutuşan göçmenlerin, yaz aylarında İstanbul'daki Feriköy Stadı'nda mini bir Afrika Kupası düzenlediklerini biliyor muydunuz?

Feriköy'de Afrika kupası!

İtalya’nın önde gelen gazetelerinden La Repubblica Gazetesi, hafta sonu yayınladığı ’D’ isimli dergide, futbolcu olma umuduyla Türkiye’ye kaçak yollardan gelen ve her sabah İstanbul’daki Feriköy Stadı’nda antrenman yapan Afrikalı göçmenlere sayfalarında yer verdi. Göçmenlerin ağzından, “Biz de oynamak istiyoruz” başlığını kullanan dergi, bu habere 9 tam sayfa ayırdı. Haberde, “Bir rüyanın peşinde, bir sözleşme imzalama umuduyla Türkiye’ye geliyorlar. Bir Avrupa takımında yer almak için profesyonel oyuncular gibi her gün antrenman yapıyorlar. Tek
istisna oturma izinleri” ifadeleri kullanıldı. Gana, Kamerun, Fildişi Sahili, Sudan, Senegal, Kongo ve Nijerya gibi ülkelerden gelen 100 kadar göçmenin, hakemsiz ve antrenörsüz olmalarına rağmen bir takım oldukları, düzenli olarak da antrenmanlarını sürdürdükleri belirtildi.

Haberin Devamı

Adeta mülteci kampı

Feriköy’ün normal bir ilçeden çok bir mülteci kampını andırdığı gözleminin yapıldığı haberde, ilçede Afrikalılar, Özbekler, Tacikler, Türkmenler ve Kürtler’in bir arada yaşadığı vurgulandı. Bazı göçmenlerin sahte evlilikler yaparak elde ettikleri yasal haklarla bazı küçük futbol takımlarında kendilerine yer bulduğu da belirtildi. Kongolu Chris adındaki bir kişi, “Polis genelde bizi kontrol etmiyor ama nerede dikkatli olmamız gerektiğini biliyoruz. Büyükelçiliklerimiz bizim için hiçbir şey yapmıyor” diye yakındı.

‘Bizi izlemeye geliyorlar’

Hayatta kalmak için genelde nakliye ya da inşaat işlerinde çalıştıklarını anlatan 21 yaşındaki Nijeryalı Jimmy ise “Yaz aylarında tüm takımlar olarak Feriköy Stadı’nda Afrika Kupası düzenliyoruz. Türk takımlarından gözlemciler de, bizi seyretmeye geliyor. Ama yasal olmadığımız sürece, bizi takımlarına almıyorlar” dedi.

YORUM YAZ